Szanowni Państwo
Jako młoda osoba, chcąca otworzyć swoją działalność gospodarczą, piszę z zapytaniem jakie formalności muszę spełnić aby móc postawić kontener morski 40HC oraz który później samodzielnie wykończę pod bar szybkiej obsługi. Docelowo powierzchnia będzie wynosić 20 m2.
Jestem od niedawna właścicielem działki po rodzicach na której ma się on znajdować. W miejscu w którym będzie on postawiony jest już prąd, woda i odpływ ścieków. Gazu nie ma ale nie będzie on konieczny.
Będzie on postawiony w miejscu w którym wcześniej był inny budynek usługowy - konkretnie znajdowało tam się biuro hurtowni budowlanej- a obecnie ostała się tylko wylewka betonowa.
Pracę planuję podzielić na dwa etapy :
1) postawienie kontenera na nowej wylewce - bedzie on stale umiejscowiony bez możliwości transportu.
2) wykończenie go pod klucz
Stąd moje pytanie jakie formalności muszę spełnić abym mógł legalnie ten kontener postawić i zacząć tzw. prace budowlane związane z budową lokalu gastronomicznego.
Z poważaniem
Paweł