Wilgoć pod płytkami w łazience
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Wilgoć pod płytkami w łazience
Mam okazję kupić stary dom na kamiennych fundamentach.Dom jest bardzo zadbany ale po sprawdzeniu profesjonalnym miernikiem wilgoci okazalo się, że pod podłogą w łazience występuje wilgoć.Cały dom jest suchy,zarówno ściany jak i podłogi. Ściany w łazience są suche , podłoga tuż za progiem łazienki również ale na srodku łązienki wilgotnościomierz wskazuje bardzo podwyzszoną wartosc(norma do 60 a wskazuje 130). Dom ma sto lat , nie ma żadnych izolacji.Od trzech miesięcy dom nie jest zamieszkany.Płytki na podłodze w łazience były położone około 10 lat temu. Między fugami nie widać śladów pleśni.Nie wiem czy jest to rzecz do naprawienia i z jakimi kosztami mogoby się wiązać. Od czego zacząć?Z góry dziękuję za porady.
Re: Wilgoć pod płytkami w łazience
1. Jest to do naprawienia. Za mało danych aby określić koszty.helenas pisze: 1. Nie wiem czy jest to rzecz do naprawienia i z jakimi kosztami mogoby się wiązać.
2. Od czego zacząć
2. Po zakupie niestety od rujnacji co najmniej podłogi.
-
EXPERTPROOF
faktycznie profesjonalny miernik skoro 130% dla niego to norma maksymalna
ja myślałem do dziś że 100% wilgotności ma woda ....
ja myślałem do dziś że 100% wilgotności ma woda ....
- dertyserwis
- Zainteresowany

- Kontakt:
Powiem Ci tak stare domy są trefne.
Spotkałem już wielu ludzi nabranych przez cwaniaków, którzy za pomocą farby i folii w płynie odpicowali dom na wakacje by go tylko sprzedać. Nowi nabywcy dowiedzieli się o problemie wraz z nadejściem sezonu grzewczego wiadomo korozja pęczniejąca tynku wilgoć grzyb kila i mogiła. Kupno dom to nie zakup pralki warto zrobić ekspertyzę albo co najmniej technika do pomiarów
Spotkałem już wielu ludzi nabranych przez cwaniaków, którzy za pomocą farby i folii w płynie odpicowali dom na wakacje by go tylko sprzedać. Nowi nabywcy dowiedzieli się o problemie wraz z nadejściem sezonu grzewczego wiadomo korozja pęczniejąca tynku wilgoć grzyb kila i mogiła. Kupno dom to nie zakup pralki warto zrobić ekspertyzę albo co najmniej technika do pomiarów
Derty Serwis Odgrzybianie i Osuszanie w budownictwie
osobiście znam gości którzy byli łaskawi zaprosić mnie do domu który mają zamiar kupićdertyserwis pisze:Powiem Ci tak stare domy są trefne.
wskazane wady zwróciły im się wielokrotnie bo cena budynku idzie w dół
przy problemach z wodą .
czasami opłaca się myśleć troszkę do przodu