Grzejniki do mieszkania

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

negro111
Początkujący
Początkujący

Grzejniki do mieszkania

Post autor: negro111 »

Witam,
dostałam dziś od Panów, którzy wymieniają instalację grzewczą informację jakie grzejniki mam kupić.
Problem w tym, że nie mam zielonego pojęcia co oznaczają te zapisy... i nie mogę znalexc takich grzejników w internecie.
Może ktoś z Was mi pomoże to rozszyfrować?

duży pokój C1 C22 0609
kuchnia C22 0605
mały pokój c22 0606
łazienka 690W - to jedyne co znalazłam...

Z góry dziękuję.
pozdrawiam

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Grzejniki do mieszkania

Post autor: Bolas »

Nooo to panowie średnio panu pomogli. Nie można było ich poprosić o rozszyfrowanie?

C - boczno zasilane (czyli takie do których trzeba dokupić zawór powrotny i zasilający + głowicę jeżeli zasilający jest termostatyczny)

Samo C1 oznaczałoby że musisz kupić grzejnik jako samą płytę ale nie wiem czy taki znajdziesz od ręki.

22 - pierwsza liczba ilość płyt, druga liczba ilość radiatorów w grzejniku

0609 - dziwnie napisane ale nic skomplikowanego. 06 to wysokość grzejnika czyli 60cm (standardowa) 09 to długość czyli 90cm

Grzejnik łazienkowy często podaje się tylko moc w Watach gdyż drabinkę dobiera się wg gustu i wyglądu więc fachowce podają tylko moc oczywiście nie musi być dokładnie taka może się różnić lepiej na +.

Częstszym zapisem jest C22 600/0900 ale co producent i majster to inaczej.

negro111
Początkujący
Początkujący

Post autor: negro111 »

Bardzo dziękuję :)

Kociol_net
Aktywny
Aktywny

Post autor: Kociol_net »

W takim razie daj znać na jakie grzejniki się zdecydowałaś,jakiej firmy i czy spełniają swoja rolę. Poza tym gdybyś szukała też odpowiedniego kotła do swojego układu ogrzewania,to zapraszam do nas,chętnie pomogę i doradzę:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”