Witam,
dostałam dziś od Panów, którzy wymieniają instalację grzewczą informację jakie grzejniki mam kupić.
Problem w tym, że nie mam zielonego pojęcia co oznaczają te zapisy... i nie mogę znalexc takich grzejników w internecie.
Może ktoś z Was mi pomoże to rozszyfrować?
duży pokój C1 C22 0609
kuchnia C22 0605
mały pokój c22 0606
łazienka 690W - to jedyne co znalazłam...
Z góry dziękuję.
pozdrawiam
Grzejniki do mieszkania
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Grzejniki do mieszkania
Nooo to panowie średnio panu pomogli. Nie można było ich poprosić o rozszyfrowanie?
C - boczno zasilane (czyli takie do których trzeba dokupić zawór powrotny i zasilający + głowicę jeżeli zasilający jest termostatyczny)
Samo C1 oznaczałoby że musisz kupić grzejnik jako samą płytę ale nie wiem czy taki znajdziesz od ręki.
22 - pierwsza liczba ilość płyt, druga liczba ilość radiatorów w grzejniku
0609 - dziwnie napisane ale nic skomplikowanego. 06 to wysokość grzejnika czyli 60cm (standardowa) 09 to długość czyli 90cm
Grzejnik łazienkowy często podaje się tylko moc w Watach gdyż drabinkę dobiera się wg gustu i wyglądu więc fachowce podają tylko moc oczywiście nie musi być dokładnie taka może się różnić lepiej na +.
Częstszym zapisem jest C22 600/0900 ale co producent i majster to inaczej.
C - boczno zasilane (czyli takie do których trzeba dokupić zawór powrotny i zasilający + głowicę jeżeli zasilający jest termostatyczny)
Samo C1 oznaczałoby że musisz kupić grzejnik jako samą płytę ale nie wiem czy taki znajdziesz od ręki.
22 - pierwsza liczba ilość płyt, druga liczba ilość radiatorów w grzejniku
0609 - dziwnie napisane ale nic skomplikowanego. 06 to wysokość grzejnika czyli 60cm (standardowa) 09 to długość czyli 90cm
Grzejnik łazienkowy często podaje się tylko moc w Watach gdyż drabinkę dobiera się wg gustu i wyglądu więc fachowce podają tylko moc oczywiście nie musi być dokładnie taka może się różnić lepiej na +.
Częstszym zapisem jest C22 600/0900 ale co producent i majster to inaczej.
Bardzo dziękuję 
-
Kociol_net
- Aktywny

W takim razie daj znać na jakie grzejniki się zdecydowałaś,jakiej firmy i czy spełniają swoja rolę. Poza tym gdybyś szukała też odpowiedniego kotła do swojego układu ogrzewania,to zapraszam do nas,chętnie pomogę i doradzę:)