Jaki piekarnik wybrać?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki piekarnik wybrać?
A jakie jest wasze zdanie na temat sterowania sensorowego? Niektóre piekarniki mają chyba coś takiego. Ostatnio gdzieś mi się rzuciło w oczy.
Re: Jaki piekarnik wybrać?
Czytałem o sterowaniu sensorycznym na http://www.electro.pl/poradnik-zakupowy-Ktory_piekarnik_bedzie_najlepszy_3F,a-5 i nie pogardziłbym takim piekarnikiem w domu. Żona wymyśliła że chce piekarnik z funkcją gotowania na parze. Cieszę się z tego bo ominie mnie zakup parowaru
Re: Jaki piekarnik wybrać?
My też zastanawiamy się nad piekarnikiem parowym. Posiadają więcej zalet niż tylko gotowanie na parze, bo można wspomagać również pieczenie przy pomocy pary, której ilość można odpowiednio dobrać.
Yaska, myślisz o tradycyjnym piekarniku czy parowym?
Yaska, myślisz o tradycyjnym piekarniku czy parowym?
Re: Jaki piekarnik wybrać?
Polecam electrolux, oprócz piekarnika mam również zmywarkę tej firmy i na oba sprzęty nie narzekam bo jak dotąd spisują się świetnie.
Re: Jaki piekarnik wybrać?
Który model? Parowy? Możesz coś więcej napisać?
Re: Jaki piekarnik wybrać?
raczej parowy, 3 w 1, z możliwością gotowania na parze, chociaz na konkretny model jeszcze się nie zdecydowałam
Re: Jaki piekarnik wybrać?
ten piekarnik electrolux 3 w 1 to moje marzenie. zaczęłam o nim czytać i jestem pod wrażeniem ilości możliwości jakie posiada. opcja pieczenia i gotowania parowego są bardzo proste w obsłudze, a potrawy są o niebo lepsze i zdrowsze.
Re: Jaki piekarnik wybrać?
ja słyszałam ostatnio o takich parowych, czytałam troche o nich tu http://www.electro.pl/poradnik-zakupowy ... szy_3F,a-5 ale nie moge sie zdecydować czy to tak samo działa jak parowar ?
Re: Jaki piekarnik wybrać?
Anka, I tak i nie. Piekarniki parowa mają możliwość regulowania ilości pary (trzy funkcje)
Jeżeli masz 100% pary, to raczej nie ma różnicy z parowarem.
Przy 50% pary + gorące powietrze - temperatura wewnątrz jest powyżej 100 stopni, do 140 stopni. Można np. odgrzewać i smażyć potrawy mrożone
Przy 25% pary - smażenie, ale para zapobiega wysuszaniu mięsa.
Zatem chyba warto zainwestować w tego typu sprzęt. Także jesteśmy przed zakupem i rozważamy wszystkie za i przeciw.
Jeżeli masz 100% pary, to raczej nie ma różnicy z parowarem.
Przy 50% pary + gorące powietrze - temperatura wewnątrz jest powyżej 100 stopni, do 140 stopni. Można np. odgrzewać i smażyć potrawy mrożone
Przy 25% pary - smażenie, ale para zapobiega wysuszaniu mięsa.
Zatem chyba warto zainwestować w tego typu sprzęt. Także jesteśmy przed zakupem i rozważamy wszystkie za i przeciw.
-
michalszukowski
- Początkujący

- Posty: 29
- Rejestracja: 24 mar 2014, 18:12
Re: Jaki piekarnik wybrać?
My posiadamy piekarnik Whirlpool AKP 274 IX Jest funkcjonalny, ładnie wygląda, ma wiele funkcji no co najważniejsze jest w rozsądnej cenie
Re: Jaki piekarnik wybrać?
a co myslicie o takim piekarniku amica http://www.electro.pl/Piekarnik_AMICA_E ... 24264.html ? dobry jest czy lepiej postawic na electrokuxa ? czy amica jest dalej polska czy juz chinska ?
Re: Jaki piekarnik wybrać?
Nawet nie słyszałem żeby amica była chinska. Ktoś cos?
Re: Jaki piekarnik wybrać?
Amica to z wronek firma ale może być że ją wykupili
Re: Jaki piekarnik wybrać?
no tak, nie wiem szukałem ale nic nie znalazłem
Re: Jaki piekarnik wybrać?
no tak, nie wiem szukałem ale nic nie znalazłem

