Jaka alternatywa dla Defro Optima Komfort Plus?

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

rafales
Aktywny
Aktywny

Jaka alternatywa dla Defro Optima Komfort Plus?

Post autor: rafales »

W przyszłym sezonie bedę wymieniał wysłuzony już piec. Wynalazłem uż coś takiego:
defro.pl/index.php/kotly-nowa-linia/optima-komfort-plus-nowa-linia

Zanim dokonam zakupu chciałbym porównać mój wybór z innymi producentami.
Czy ktoś mógłby podać mi alternatywę. Chodzi mi o to, zeby parametrami, jakością wykonania, rodzajem spalanych paliw był taki sam lub lepszy. I cena też porównywalna. Może być nizsza :-)

leśnik

Re: Jaka alternatywa dla Defro Optima Komfort Plus?

Post autor: leśnik »

rafales pisze:W przyszłym sezonie bedę wymieniał wysłuzony już piec. Wynalazłem uż coś takiego:

Czy ktoś mógłby podać mi alternatywę. Chodzi mi o to, zeby parametrami, jakością wykonania, rodzajem spalanych paliw był taki sam lub lepszy. I cena też porównywalna. Może być nizsza :-)
To kocioł z wentylatorem. Stanowczo odradzam. Przeżyłem wentylator i mam dosyć. Tylko naturalny ciąg.
Mój znajomy ma ten kocioł i koszmar. Za moją namową również przechodzi na naturalny ciąg. Jeżeli uparłeś się na Defro to wolałbym Optimę.
A gdy, chcesz mieć super kocioł to tylko Zębiec KWKD - dolnospalający - pewniak.
Słuchaj starszych, a dobrze na tym wyjdziesz :lol:

TeCe
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: TeCe »

Nowy Taurus Bizon WS będzie tutaj opcją.

rafales
Aktywny
Aktywny

Post autor: rafales »

leśnik pisze:
rafales pisze:W przyszłym sezonie bedę wymieniał wysłuzony już piec. Wynalazłem uż coś takiego:

To kocioł z wentylatorem. Stanowczo odradzam. Przeżyłem wentylator i mam dosyć. Tylko naturalny ciąg.
Mój znajomy ma ten kocioł i koszmar. Za moją namową również przechodzi na naturalny ciąg. Jeżeli uparłeś się na Defro to wolałbym Optimę.
A gdy, chcesz mieć super kocioł to tylko Zębiec KWKD - dolnospalający - pewniak.
Słuchaj starszych, a dobrze na tym wyjdziesz :lol:
1. Nie uparłem się, taki wybrałem wstępnie.
2. Mówisz, że dmuchawa jest do bani. A jakieś argumenty? To, że Ty przeszedłeś na naturalny ciąg, to nie znaczy, że jest do bani. Napisz dlaczego, wyjasnij a nie tylko bo nie, bo mam dość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”