naprawa komina
Moderator: Redakcja e-dach.pl
naprawa komina
Mieszkam w budynku wielorodzinnym który jest wspólnotą ,wykonaliśmy naprawę komina która polegała na rozebraniu go poniżej dachu i wymurowaniu od nowa, zarządca upiera się że konieczny jest odbiór techniczny przez kominiarza czy to możliwe?
-
Dekarz - blacharz
- Początkujący

Re: Naprawa komina.
Dla własnego dobra warto stary komin sprawdzić.tantal pisze:Mieszkam w budynku wielorodzinnym który jest wspólnotą ,wykonaliśmy naprawę komina która polegała na rozebraniu go poniżej dachu i wymurowaniu od nowa, zarządca upiera się że konieczny jest odbiór techniczny przez kominiarza czy to możliwe?
Ja rozumiem że dobrze było by sprawdzić ale według tego co powiedział kominiarz to będzie kosztowało 450+ vat 
-
Dekarz - blacharz
- Początkujący

Zarządca dobrze rozumuje. Po prostu dba o wasze bezpieczeństwo.......tantal pisze:Ja rozumiem że dobrze było by sprawdzić ale według tego co powiedział kominiarz to będzie kosztowało 450+ vat
Myślę, że należy poszukać tańszego kominiarza i wypłaconą kwotę za usługę podzielić na ilość rodzin korzystających z komina.
Życie ludzkie jest ważniejsze od pieniędzy.
-
andistoprocent
- Zainteresowany

tantal pisze:Ja rozumiem że dobrze było by sprawdzić ale według tego co powiedział kominiarz to będzie kosztowało 450+ vat
Zależy o jakiej ekspertyzie mówił poczytaj bo warto
-
andistoprocent
- Zainteresowany

Re: naprawa komina
raczejPrzemek pisze:czy ten cennik jest aktualny ?