korniki termit czy cos innego...
Moderator: Redakcja e-dach.pl
korniki termit czy cos innego...
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. mam wielki problem, mianowicie jakiś robak usilnie zjada mi dom.
Jest to stara konstrukcja z samego drewna, na deskach zauważyłem w tamtym roku jakieś małe dziurki, lecz myślałem ze to nic groźnego, lecz teraz juz wiem ze mam do czynienia z jakimś robalem który cały czas zajada się moim domem, sytuacja jest tragiczna na każdej z desek jest po kilkadziesiąt dziur z których sypie się taka jakby mąka... o belkach na strychu nie wspomnę, po nich nie da się chodzić bo się rozpadną ;(( w nocy cały czas słychać takie chrobotanie... niestety coraz silniejsze... powiedzcie mi co z tym zrobić... co to w ogóle jest... i czy jest na to jakaś rada...bo jak tak dalej pójdzie to zjedzą mia cały dom...;/
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ...Pozdrawiam
Jest to stara konstrukcja z samego drewna, na deskach zauważyłem w tamtym roku jakieś małe dziurki, lecz myślałem ze to nic groźnego, lecz teraz juz wiem ze mam do czynienia z jakimś robalem który cały czas zajada się moim domem, sytuacja jest tragiczna na każdej z desek jest po kilkadziesiąt dziur z których sypie się taka jakby mąka... o belkach na strychu nie wspomnę, po nich nie da się chodzić bo się rozpadną ;(( w nocy cały czas słychać takie chrobotanie... niestety coraz silniejsze... powiedzcie mi co z tym zrobić... co to w ogóle jest... i czy jest na to jakaś rada...bo jak tak dalej pójdzie to zjedzą mia cały dom...;/
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ...Pozdrawiam
Re: korniki termit czy cos innego...
ok zrobie fotki to poogladacie...
przepraszam ale akurat nie mam możliwości wstawienia fotek...;/ aparat nie chce ie połączyć z kompem... a co do wyglądu tego to są to dziurki owalne średnicy ok 2mm z których sypie ie biała maczka
Intruz nazywa się KOŁATEK.
Kołatek domowy albo Spuszczel pospolity metody zwalczania są podobne .Nie jest to łatwe,artykułów na ten temat jest sporo. 
powiem szczerze jetem dosc cienki w szukaniu czegokolwiek w internecie i sprawia mi to niemale problemy...
Wpisz' kołatek zwalczanie' i naciśnij enter wyskoczy kilka stron powodzenia
dasz rade 
sprobuje
)) a moze polecicie jakas firme co to wykonuje?