remont kuchni Cena robocizny
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
paulka21xxx
- Początkujący

remont kuchni Cena robocizny
Witam:) chcialam sie zapytac czy ktos mniej wiecej orientuje sie w cenach za gruntowny remont kuchni.cZyli Skucie starych fliz na podlodze<12m2> zrobienie 3 cm wylewki i polozenie fliz.kafelki na scianie <3m2>oraz szpachlowanie scian,gizpsowanie,połozenie gładzi i pomalowanie<w tym osadzenie winklów>Wynoszenie mebli i wnoszenie:)Jaka mniej wiecej wyniesie cena robocizny??Dziekuje za odp 
-
paulka21xxx
- Początkujący

Re: Cena robocizny
moze zapytam tak,czy 1500 zl za taka robote to wygorowana cena?
-
paulka21xxx
- Początkujący

nie no wylewka byla 4 cm.jeszcze chcialam sie zapytac czy wywoz gruzu nalezy do obowiazku tego co wykonuje??Dzieki za odzew:)
To kwestia dogadania się,ale żadko tak jest żeby wykonawca na własny koszt wywoził smieci czy gruz,chyba że na początku była o tym mowa
Pozdrowienia
Za 1500zł to wszystko? Nigdy w życiu.
Położenie m2 płytek - 35-40zł (i tak dobry fachowiec wycenia to na miejscu)
Gładź 14zł.m2 kicha do 17-19zł/m2 ok
Do tego wylewka, kucie starego etc
Nie znajdziesz dobrego fachowca za 1500zł. Jestem tego pewien.
A co do grubości wylewki, to może ona być już od 10mm. poczytaj o tym. Nie ma gadania, że coś musi mieć 40mm minimum
Położenie m2 płytek - 35-40zł (i tak dobry fachowiec wycenia to na miejscu)
Gładź 14zł.m2 kicha do 17-19zł/m2 ok
Do tego wylewka, kucie starego etc
Nie znajdziesz dobrego fachowca za 1500zł. Jestem tego pewien.
A co do grubości wylewki, to może ona być już od 10mm. poczytaj o tym. Nie ma gadania, że coś musi mieć 40mm minimum
Re: remont kuchni Cena robocizny
W Krakowie za remont jaki chcesz przeprowadzić trzeba zapłacić ok. 2000 zł - 3000 zł. Fachowcy naprawdę się teraz cenią, i stawki wciąż idą w górę. Rynek mieszkaniowy nawet pomimo kryzysu rozwija się prężnie, więc nie sądzę aby koszt robocizny poszedł w dół.
Ogólnie zgadzam się z przedmówcą... Ceny usług ciągle ostatnio idą w górę. Za taką fuchę 1500zł to zdecydowanie bardzo dobra cena, ale zapewne adekwatna do umiejętności "fachowca". Jeżeli będziesz zainteresowana to mogę podrzucić Ci kontakt do kilku bardzo dobrych fachowców w Krakowie.
Ja kontaktu nie podrzucę, bo mieszkam w centralnej Polsce, ale jest tak jak wszyscy mówimy. Skoro ktoś chce tylko, podkreślam tylko 1500zł za taką robotę, to albo nisko, bardzo nisko się ceni, albo odwali kaszankę.
hmm 1500 zł to naprawdę niewiele,ja rok temu zapłaciłem taka kwotę za podobny remont,tyle ze sam bawiłem się młotem udarowym:)
jest dobrze..
Witam:paulka21xxx pisze:Witam:) chcialam sie zapytac czy ktos mniej wiecej orientuje sie w cenach za gruntowny remont kuchni.cZyli Skucie starych fliz na podlodze<12m2> zrobienie 3 cm wylewki i polozenie fliz.kafelki na scianie <3m2>oraz szpachlowanie scian,gizpsowanie,połozenie gładzi i pomalowanie<w tym osadzenie winklów>Wynoszenie mebli i wnoszenie:)Jaka mniej wiecej wyniesie cena robocizny??Dziekuje za odp :P
Roboty ful za taką kasę - 1500zł. Jeszcze gruz i śmiecie wywozić czy wynosić - które piętro? Cena kusząca, ale co w zamian??????????????????? Pozdrawiam:
LIBER
Sam wykonuje takie prace wykończeniowe.Uważam że jak masz kogoś co wykona to za 1500zł to podpisuj szybko z nim umowę żeby się nie rozmyślił.To bardzo dobra cena pod warunkiem że praca zostanie wykonana prawidłowo.