Jakie mocowania pod stelaż
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
sebastianZ
- Aktywny

Jakie mocowania pod stelaż
Witam forumowiczów
Jakie mocowania do stelaża są lepsze uchwyt ES czy wieszak do konstrukcji drewnianej (grzybek)? Mowa o zabudowie poddasza.
Jakie mocowania do stelaża są lepsze uchwyt ES czy wieszak do konstrukcji drewnianej (grzybek)? Mowa o zabudowie poddasza.
-
GipsKarton
- Superużytkownik

Re: Jakie mocowania pod stelaż
te drugie "grzybek", tylko nie przesadz z ich dlugoscia (fragmentem na boku krokwi).
Es są elastyczne ,'grzybki nie ....przy zastosowaniu grzybków czas zabudowy poddasza jest 30% krótszy....które są lepsze hmhm to zależy............
-
GipsKarton
- Superużytkownik

Że przepraszam jak? widziałem już cudaków którzy walili młotami po płytach by ESy się poddały bo fale dunaju wyszły po zapłytowaniu. Może o taką elastyczność chodzibomont pisze:Es są elastyczne ,'grzybki nie ....przy zastosowaniu grzybków czas zabudowy poddasza jest 30% krótszy....które są lepsze hmhm to zależy............
-
Przemek
witam,
sprawdz tez mocowanie do rigistila firmy rygips,poddasza zawsze robie tym i jest git
pozdrawiam
sprawdz tez mocowanie do rigistila firmy rygips,poddasza zawsze robie tym i jest git
pozdrawiam
-
GipsKarton
- Superużytkownik

tylko tyle? git? do dzis nie znalazlem rownie dobrego odpowiednika tego systemu.RYCHOOOOO pisze:witam,
pozdrawiam
To gratuluje doświadczeń z cudakamiGipsKarton pisze:Że przepraszam jak? widziałem już cudaków którzy walili młotami po płytach by ESy się poddały bo fale dunaju wyszły po zapłytowaniu. Może o taką elastyczność chodzibomont pisze:Es są elastyczne ,'grzybki nie ....przy zastosowaniu grzybków czas zabudowy poddasza jest 30% krótszy....które są lepsze hmhm to zależy.............
-
sebastianZ
- Aktywny

Czyli grzybki lepsze
Dzięki za podpowiedzi.
Dzięki za podpowiedzi.
-
driver1880
- Aktywny

Ja robiłem cały stelaż na grzybkach - rewelacja robota - szybka i sprawna, przy ES-ach nie dasz rady sam dokładnie wypoziomować sobie stelaża z tej prostej przyczyny, że przy kręceniu z boku pchełki, cały profil będzie ci gonił - beznadzieja.