Witam serdecznie
Chciałbym się dowiedzieć jak zastąpić stolec przy konstrukcji dachu drewnianą ramą trapezową? Czy ktoś ma może jakiś rysunek techniczny tego lub rozwiązanie techniczne. Byłbym wdzięczny za odp.
PS. Nie wiem czy dobry dział jak coś proszę o przeniesienie.
Rozwiązanie techniczne ramy trapezowej - jak?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Rozwiązanie techniczne ramy trapezowej - jak?
Wielki cezarze nie znajdziesz w całym cesarstwie rozwiązania ramy trapezowej jak w mojej galerii. Oczywiście zerżnięte z czyjegos projektu. Może się przyda...
gunar-wycinam dachy z pasją
Idea wiązara z galerii gunara poprawna. W swojej praktyce wykonywałem takie wiązary ale co do szczegółów żaden nie był prawidłowo zwymiarowany oraz posiadał błędy kształtu .Zaprojektowanie takiego wiązara do konkretnego przypadku nie jest trudne.
A coś konkretniejszego? Może jakiś rysunek techniczny? Czy do każdego dachu inne rozwiązanie?docent56 pisze:Idea wiązara z galerii gunara poprawna. W swojej praktyce wykonywałem takie wiązary ale co do szczegółów żaden nie był prawidłowo zwymiarowany oraz posiadał błędy kształtu .Zaprojektowanie takiego wiązara do konkretnego przypadku nie jest trudne.
Tak jak napisałem idea ta sama w każdym przypadku,tylko wymiary są obliczane dla konkretnego przypadku.