Postanowiłem wybudować kanał w garażu i w związku z tym mam pytanko, czy lepiej opłaca się wymurować ściany z cegieł lub jakiegoś innego materiału (polećcie coś) czy zrobić wielki szalunek i wylać ściany betonem?? chodzi mi głównie o to co wyjdzie taniej, obeznani w budownictwie zapewne będą wiedzieć
Budowa kanału w garażu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Budowa kanału w garażu
Witam, jestem tu nowy 
Postanowiłem wybudować kanał w garażu i w związku z tym mam pytanko, czy lepiej opłaca się wymurować ściany z cegieł lub jakiegoś innego materiału (polećcie coś) czy zrobić wielki szalunek i wylać ściany betonem?? chodzi mi głównie o to co wyjdzie taniej, obeznani w budownictwie zapewne będą wiedzieć
Re: Budowa kanału w garażu
To zależy, bo jak masz np.cegłe ze starej stodoły i potrafisz murować to bendzie tanio.A jak musisz wszystko kupić i wynająć fochowca wtedy koszty rosną.Przy budowie kanału warto pomyśleć o oświetleniu w środku. 
Może lepiej zalać ściany betonem przynajmniej beton bardziej uszczelnia przed niepożądaną wodą która często wchodzi do kanałów
Pozdrowienia
wszystko bedzie uszczelnione taka folia budowlana taka gruba
materiałów nie mam a budować ten kanał będę sam i tu pytanie co taniej wychodzi kupić jakaś cegłę z rozbiórki czy jakieś bloczki betonowe??
Przelicz m2 taki lub inny materiał to samo wyjdzie co taniej
Pozdrowienia
Taniej bendzie z cegły rozbiórkowej,