DATA WAŻNOŚCI - PODROBIONA?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
DATA WAŻNOŚCI - PODROBIONA?
Witam wszystkich.
Mam problem z datą ważności chemii budowlanej CERESIT.
Przedstawiciel handlowy z Olsztyna HENKEL POLSKA oraz sklep w którym kupiłem produkty CERESIT twierdzą ,że na etykiecie jest data produkcji opakowania ,a nie zawartości.
Czy to prawda?
fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f68751b8fafb7a38.html
Czy zdjęcie nr2 to data opakowania , a nr 1 to data produkcji zawartości?
Mam problem z datą ważności chemii budowlanej CERESIT.
Przedstawiciel handlowy z Olsztyna HENKEL POLSKA oraz sklep w którym kupiłem produkty CERESIT twierdzą ,że na etykiecie jest data produkcji opakowania ,a nie zawartości.
Czy to prawda?
fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f68751b8fafb7a38.html
Czy zdjęcie nr2 to data opakowania , a nr 1 to data produkcji zawartości?
Re: DATA WAŻNOŚCI - PODROBIONA?
Data produkcji tego preparatu to 12 luty 2009 rok.
Opakowania 5 lub 10 litrów mają takie same zakrętki, to prawdopodobnie grunt CT17 lub CT7 jeśli tak to termin przydatności 12 m-cy od daty produkcji.
Jeśli na opakowaniach występowałaby data produkcji pojemnika to byłaby wytłoczona w tworzywie systemem 1 lub 2 "zegarki" tak jak dla wszystkich tworzyw sztucznych.
Opakowania 5 lub 10 litrów mają takie same zakrętki, to prawdopodobnie grunt CT17 lub CT7 jeśli tak to termin przydatności 12 m-cy od daty produkcji.
Jeśli na opakowaniach występowałaby data produkcji pojemnika to byłaby wytłoczona w tworzywie systemem 1 lub 2 "zegarki" tak jak dla wszystkich tworzyw sztucznych.
Czyli mam rozumieć ,że opakowanie stało w magazynie bez płynu przez 4 lata bez użytku ? hmm dziwne. Zwłaszcza ,że mam opakowania z 2005 "CO 84 5l" , "CC 81 10L" oraz "ct17 5L"
(wszystkie mają termin ważności 12miesiecy)
(wszystkie mają termin ważności 12miesiecy)
Na zdjęciu nr 2 to nie jest data wytworzenia opakowania ani też data produkcji preparatu.
Wszystkie wymienione produkty mają przydatność do 12 mcy od daty produkcji.
Wszystkie wymienione produkty mają przydatność do 12 mcy od daty produkcji.
wg. przedstawiciela handlowego henkel polska to jest dada opakowania. W takim razie co to jest za data?