Witam serdecznie.
U niektórych znajomych zauważyłem że lustra w szafach typu komandor są podklejone jakąś folią zabezpieczającą przed rozsypaniem sie gdy dojdzie do zbicia.
Jakiś długi czas temu mojej Teściowej firma zabudowała wnękę również takim systemem lecz lustro nie jest zabezpieczone.
Tu mam pytanie gdzie ja moge dostac taką folię, gdyż mam małe dziecko które wręcz uwielbia sie przeglądac w tak duzym zwierciadełku ale boje sie o to że moze dojsc do zbicia a wtedy będzie to dla nie go niebezpieczne.
Także prosze Państwa jesli możecie to prosze o pomoc i podpowiedziec gdzie można szukac takiej folii.
Z góry bardzo dziekuje.
Zabezpieczenie lustra w szafie typu komandor
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Zabezpieczenie lustra w szafie typu komandor
A jestem ok.
Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrawiam wszystkich.
Re: Zabezpieczenie lustra w szafie typu komandor
Witam. To lustro jest gilotyną dla wszystkich mieszkańców domu - mieszkania. Każdemu może się zdażyć zbić to lustro, a wtedy moze dojść do tragedii. Jestem wykonawcą takich szaf i nigdy gołego lustra nie zakładam. Jest jeszcze taka możliwość przy zkładaniu skrzydła przesuwnego z lustrem by montować go na płycie o grubości 10 lub 12 mm w specjalnych ramiakach. Wtedy lustro przykleja się specjalnym klejem do szkła - lustra do płyty i też wtedy jest bezpieczne. Bedzie zbite, ale nie stanowi gilotyny. Folje taką - specjalną może Pan próbować dostac u szklarza, który wycina lustra. Moze nie chcieć sprzedać, bo na swoje cele, ale poprosić i wytlumaczyć o co chodzi - powinien zrozumieć i sprzedać. Może policzyć nieco drożej jak przy zamawianiu lustra z foljowaniem.jahur pisze:Witam serdecznie.
U niektórych znajomych zauważyłem że lustra w szafach typu komandor są podklejone jakąś folią zabezpieczającą przed rozsypaniem sie gdy dojdzie do zbicia.
Jakiś długi czas temu mojej Teściowej firma zabudowała wnękę również takim systemem lecz lustro nie jest zabezpieczone.
Tu mam pytanie gdzie ja moge dostac taką folię, gdyż mam małe dziecko które wręcz uwielbia sie przeglądac w tak duzym zwierciadełku ale boje sie o to że moze dojsc do zbicia a wtedy będzie to dla nie go niebezpieczne.
Także prosze Państwa jesli możecie to prosze o pomoc i podpowiedziec gdzie można szukac takiej folii.
Z góry bardzo dziekuje.
LIBER