podłoga idealna?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
wojto_thor
- Początkujący

podłoga idealna?
jestem na etapie zrywania podłogi drewnianej w mieszkaniu.moje pytanie jest nastepujace: czy jak zagęszcze piasek mechanicznie dam folie, styropian utwardzany 5 cm następnie siatke,rurki CO (plastikowe pex w otulinie) i 8 cm wylewki to będzie prawidłowo wykonana podłoga? prosze o sugestie i podpowiedzi
-
wojto_thor
- Początkujący

Re: podłoga idealna?
Dzieki kolego.nie popeka mi 6 cm wylewki?
ja tez miałem ten sam dylemat,
zrywałem stara podłogę deski pod która były legary, wylewka i ocieplenie haszowe :/
wszystko zdarłem do stropu
okazało sie ze miedzy jednym koncem domu a drugim jest 7 cm róznicy krzywizny w stropie
1. najpierw wyrównałem to styropianem twardym, wiadomu tu wiecej tu mniej, leciałem 3mm i 2mm
2. na czesci folia i podłogówka
3. wylewke robiła firma z tym agregatem, wyszło około 4-6cm, wszedzie dawałem siatke zbrojoną oczko co 10cm
4. wylewka jest naprawdę prosta
Następny dylemat jaki mam to :
bo kupiłem deke dąb 110cm BALTIC WOOD
i nieweim co pod nią położyć czy płyte wiurową, czy korek a może ta gompka, mama korek 1,8mm ale moge go oddac bo niemem jakos przekonania, wydaje mi sie za cienkie
wiadomo że najpierw folia
zrywałem stara podłogę deski pod która były legary, wylewka i ocieplenie haszowe :/
okazało sie ze miedzy jednym koncem domu a drugim jest 7 cm róznicy krzywizny w stropie
1. najpierw wyrównałem to styropianem twardym, wiadomu tu wiecej tu mniej, leciałem 3mm i 2mm
3. wylewke robiła firma z tym agregatem, wyszło około 4-6cm, wszedzie dawałem siatke zbrojoną oczko co 10cm
i nieweim co pod nią położyć czy płyte wiurową, czy korek a może ta gompka, mama korek 1,8mm ale moge go oddac bo niemem jakos przekonania, wydaje mi sie za cienkie
- Dawid Więckowski
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Przykleić na klej dwuskładnikowy poliuretanowy.siwy23 pisze:ja tez miałem ten sam dylemat,
Tylko że koszt przyklejenia to ok 100zł dodatkowo.
Jeśli podłoże równe to dobry jest korek.
Jeśli podłoże równe to dobry jest korek.
Na pewno żadnych pianek nie stosuj!
Korek pomimo małej grubości jest idealnym podkładem.
Korek pomimo małej grubości jest idealnym podkładem.
- Dawid Więckowski
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
100 zł za m2? Chyba przesadzone, raczej 75 zł. 
w Wa-wie na pewno 100.
Montaż ok 45 netto plus chemia ok 40 zł netto.
pozdro!
Montaż ok 45 netto plus chemia ok 40 zł netto.
pozdro!
- Dawid Więckowski
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
U mnie robocizna 35 zł netto/m2. Chemia mniej niż 40,- zł netto/m2.
-
Galeria Parkietu Mława
- Superużytkownik

- Kontakt:
Jeśli chcesz mieć podłogę idealną, to nie rób jej sam. Pozdrawiamwojto_thor pisze:jestem na etapie zrywania podłogi drewnianej w mieszkaniu.moje pytanie jest nastepujace: czy jak zagęszcze piasek mechanicznie dam folie, styropian utwardzany 5 cm następnie siatke,rurki CO (plastikowe pex w otulinie) i 8 cm wylewki to będzie prawidłowo wykonana podłoga? prosze o sugestie i podpowiedzi
Galeria Parkietu Mława