wanna czy prysznic ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
skoczek194
- Zainteresowany

2 w 1
Czytałem wypowiedzi niektórych użytkowników i pewne rozwiązania przerażają mnie
Rozwiązania 2 w 1 bym chyba nie komentował, ale 3 w 1 to już chyba przesada. Co to jest szampon!!! Jeszcze trochę spotkamy się z rozwiązaniem 4 w 1 wanna+prysznic+umywalka+WC
Może warto się zastanowić nad jakością. Jeśli ktoś używał kabiny w chińskim wykonaniu to na pewno nie będzie zadowolony z kąpieli pod prysznicem.
Jest to temat rzeka poruszany na wielu forach.
Jest to temat rzeka poruszany na wielu forach.
Zdecydowanie ten temat przewija się chyba przez wszystkie fora budowlane
i cóż tu można poradzić. Wszystko zależy oczywiście od naszych upodobań oraz możliwości przestrzennych jakie mamy w łazience.
Ja jednak jestem zdania że prysznic jest praktyczniejszym rozwiązaniem. Po pierwsze ze względu na ekonomię (zarówno przy montażu jak i później jeśli chodzi o oszczędność wody) jak i fakt, że częściej bierzemy szybki prysznic, niż wylegujemy się w wannie. Sama w domu mam i jedno i drugie i muszę przyznać, że od czasu remontu, który przeprowadzaliśmy jakieś 2 lata temu kąpałam się może z 10
Wolę postać sobie pod prysznicem niż wylegiwać się w wannie. Jak sobie pomyślę, ile potrwa zanim mi się ta wanna napełni "po samą szyję"
, to w końcu decyduję się na prysznic.
Ja jednak jestem zdania że prysznic jest praktyczniejszym rozwiązaniem. Po pierwsze ze względu na ekonomię (zarówno przy montażu jak i później jeśli chodzi o oszczędność wody) jak i fakt, że częściej bierzemy szybki prysznic, niż wylegujemy się w wannie. Sama w domu mam i jedno i drugie i muszę przyznać, że od czasu remontu, który przeprowadzaliśmy jakieś 2 lata temu kąpałam się może z 10
Ja lubię i to i to. Ciężko obiektywnie stwierdzić. Budzi mnie prysznic, a usypia wanna;) więc zarówno to i to jest mi niejako potrzebne. Nie mam prysznica, biorę niby prysznic siedząc w wannie
Ale podobają mi się wanny tego typu jak ta
sklep.kati-kati.pl/p90389,cersanit-joanna-wanna-asymetryczna-140-cm-akcesoria-srebrne-lewa-s301-005-csr.html
W sumie to dobre rozwiązanie, bo jest szeroka, więc woda przy prysznicu w wannie, nie będzie się wylewać i mniejszy kłopot z wycieraniem podłogi z rana
W sumie to ktoś to już ładnie określił jako kompromis pomiędzy wanną a prysznicem. Myślę, że w tej kwestii każdy będzie miał swoje zdanie i ciężko będzie cokolwiek komuś doradzać. Każdy z nas ma inne upodobania
Ja wolę wannę mimo, że prysznic też się przydaje.
sklep.kati-kati.pl/p90389,cersanit-joanna-wanna-asymetryczna-140-cm-akcesoria-srebrne-lewa-s301-005-csr.html
W sumie to dobre rozwiązanie, bo jest szeroka, więc woda przy prysznicu w wannie, nie będzie się wylewać i mniejszy kłopot z wycieraniem podłogi z rana
Re: wanna czy prysznic ?
wole prysznic moja zona tez prysznic, no ale mam prysznic narozny i wanne narozna. 
-
Przemek
jak widac zdaniasa podzielone
może założymy jakąś ankiete do tematu ?
wtedy przekonamy sie które rozwiązanie ma wiecej zwolenników
może założymy jakąś ankiete do tematu ?
wtedy przekonamy sie które rozwiązanie ma wiecej zwolenników
Zdecydowanie polecam wannę, bo prysznic bardzo szybko się nudzi:) Poza tym, wanna jest o wiele bardziej funkcjonalna niż prysznic. Zajmuje wprawdzie trochę więcej miejsca, ale osobom, które mogą sobie na nią pozwolić będzie służyć o niebo lepiej niż prysznic.
-
Anna_Mucha
- Początkujący

A może wanna i prysznic?? Ja w swojej łazience zastosowałam takie rozwiązanie i jestem z niego bardzo zadowolona. Mam wannę z parawanem nawannowym firmy Sanplast, więc mój dylemat polega tylko na tym czy wieczorek wziąć szybki prysznic, czy odprężającą kąpiel... Polecam to rozwiązanie wszystkim niezdecydowanym 
-
Anna_Mucha
- Początkujący

A może wanna i prysznic?? Ja w swojej łazience zastosowałam takie rozwiązanie i jestem z niego bardzo zadowolona. Mam wannę z parawanem nawannowym firmy Sanplast, więc mój dylemat polega tylko na tym czy wieczorek wziąć szybki prysznic, czy odprężającą kąpiel... Polecam to rozwiązanie wszystkim niezdecydowanym 
moje zdanie jest takie, że większość z nas marzy o wannie, szczególnie kobiety o długich relaksujących kąpielach, ale jednak proza życia, bark czasu skłania nas do tego, żeby jednak korzystać z prysznica. Ja sama nie pamiętam kiedy ostatni brałam kąpiel, no nie mam zwyczajnie na to czasu, poza tym jeszcze ile się wody marnuje podczas kąpieli?? do tych wszystkich przemyśleń na temat tego, co wybrać skłonił mnie ten artykuł http://informacje.dom.eu/odwieczny-dyle ... n_382.html dużo w nim prawdy.
moje zdanie jest takie, że większość z nas marzy o wannie, szczególnie kobiety o długich relaksujących kąpielach, ale jednak proza życia, bark czasu skłania nas do tego, żeby jednak korzystać z prysznica. Ja sama nie pamiętam kiedy ostatni brałam kąpiel, no nie mam zwyczajnie na to czasu, poza tym jeszcze ile się wody marnuje podczas kąpieli?? do tych wszystkich przemyśleń na temat tego, co wybrać skłonił mnie ten artykuł http://informacje.dom.eu/odwieczny-dyle ... n_382.html dużo w nim prawdy.