Witam. Byłem praktycznie zdecydowany na system prysznicowy podtynkowy " deszczownia, prysznic, dysze boczne " element podtynkowy mial byc groha a resztę to juz innych firm. Sprzedawca wycenil mi to na 1700 zł. Jednak jak sie dowiedziałem takie rozwiązanie jest bez sensu ponieważ woda z dyszy bocznych bedze wtedy pod niskim ciśnieniem i nie będzie to masaż. Inny sprzedawca powiedział ze owszem mozna zrobić cos co będzie spelniac swoja role ale trzeba wtedy kupic , element podtynkowy groha z termostatem ,element zewnętrzny i przelacznik. Dotego dysze i deszczownica innych firm ale mimo wszystko robi się juz suma kolo 4 tysięcy złotych.
I tu mam pytanie. Jak nie groha i hansgroha ( wysokie ceny ) to jakie elementy podtynkowe z termostatem i jakich firm byście polecili zeby spelnialo to swoje zadanie, niebylo awaryjne a bylo troche tansze ? Na jakich firmach mozna polegac i robia takie zeczy ?
Ps. Dziwi mnie troche czemu sprzedawca powiedzał ze nawet jak kupie element podtynkowy z termostatem to niepowinno sie dawac wiecej niz trzy dysze do masazu , gosciu w serwisie groha powiedzial natomiast ze mozna montowac do 6 dysz.
A moze darowac sobie ten podtynkowy system i kupic panel prysznicowy hansgroha raindance s za 2700 zł ? Lub jakis inny ?
konfiguracja systemu prysznica podtynkowego z masazem
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: konfiguracja systemu prysznica podtynkowego z masazem
Może przed zakupem obojętnie jakiego producenta, sprawdź ciśnienie wylotowe wody w punkcie montażu i to przy odkręconym zaworze poboru. A następnie spytaj się magika który tym handluje, jakie musi być minimalne ciśnienie aby to działało prawidłowo.