Czwórnik Euronitu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Czwórnik Euronitu
Zakupiłem dachówkę euronitu profil s i co się okazało że po przywiezieniu dachówki i akcesorii brakuje czwórnika.Dzwonię do hurtowni oni do handlowca,który stwierdził że czwórnika nie ma w ofercie.Czy to prawda że na dachu mam robić jakieś kombinacje bo tak poważna firma robi sobie żarty.
Jarek
Re: Czwórnik Euronitu
czwórnik to dość droga sprawa i nie zawsze pasuje. Ja docinam cztery gąsiory na styk i kleję górę ołowiem.
pozdrawiam
pozdrawiam
Bez przesady mam dach za 20tyś a mam rzeźbić z gąsiorów???Tak poważna firma powinna mieć w ofercie taki czwórnik a wybór czy go kupić należy do budującego dom.W brasie ten czwórnik kosztuje 150zł więc wydaje mi się że nie jest to aż taki duży koszt.awieuro pisze:czwórnik to dość droga sprawa i nie zawsze pasuje. Ja docinam cztery gąsiory na styk i kleję górę ołowiem.
pozdrawiam
Jarek
Szanowny Panie, wybierając nasze dachówki z pewnością wcześniej zapoznał się Pan z naszą ofertą. Nigdy nie twierdziliśmy, że mamy czwórnik w ofercie.
Czwórnik powinien być dostosowany do kąta nachylenia łączonych powierzchni. Najczęściej stosowanym rozwiązaniem jest łączenie dwóch trójników. Należy zakupić dwa trójniki, dopasować do kąta nachylenia, obciąć i skleić.
Rozumiem, że dach będzie Panu wykonywała profesjonalna firma dekarska, która sobie z tym poradzi.
Czwórnik powinien być dostosowany do kąta nachylenia łączonych powierzchni. Najczęściej stosowanym rozwiązaniem jest łączenie dwóch trójników. Należy zakupić dwa trójniki, dopasować do kąta nachylenia, obciąć i skleić.
Rozumiem, że dach będzie Panu wykonywała profesjonalna firma dekarska, która sobie z tym poradzi.
Szanowny Panie Ja nie napisałem że go macie tylko,że tak profesjonalna firma powinna go mieć.W braasie jak i innych firmach jakoś sobie z tym poradzili.Profesjonalna firma dekarska z 25-letnim doświadczeniem powiedziała,że fuszerki odwalać nie będzie i nic nie będzie kleić lub innych dziwnych rozwiązań stosować nie będzie.Zamówiłem czwórnik z braasa pasuje do mojego kąta nachylenia zresztą do innych też.Czyli jednym słowem można sobie z tym "problemem" poradzić.Jeżeli chodzi o zapoznanie się z Państwa ofertą to rzeczywiście popełniłem błąd ponieważ zaufałem sprzedawcy,który miał skompletować cały dach.Euronit pisze:Szanowny Panie, wybierając nasze dachówki z pewnością wcześniej zapoznał się Pan z naszą ofertą. Nigdy nie twierdziliśmy, że mamy czwórnik w ofercie.
Jarek
Wg mnie za 20 tyś to jakaś popierdółka nie dach...
ps. to ile ten czwórnik brasa kosztował?
pozdrawiam
pozdrawiam
Dachówka za 20tyś to małoawieuro pisze:Wg mnie za 20 tyś to jakaś popierdółka nie dach...
pozdrawiam
Ps.Czwórnik kosztował 150zł jak już wcześniej napisałem.
Jarek
Mój dach jest z papy bo mieszkam w bloku... Jako wykonawca pokryć dachowych , mówiąc,że twój dach to popierdółka chciałem trochę ostudzić Twoje oburzenie brakiem czwórnika...
Trochę mi się pomyliło z tym, że czwórnik to droga sprawa. Faktycznie jest drogi w dachówce ceramicznej, w pomalowanym betonie to dość tania sprawa...
pozdrawiam
Trochę mi się pomyliło z tym, że czwórnik to droga sprawa. Faktycznie jest drogi w dachówce ceramicznej, w pomalowanym betonie to dość tania sprawa...
pozdrawiam
Możesz zrobić z 2 trójników. pobawić się z docięciem i oklejeniem środka uszczelniaczem a efekt będzie jak by był czwórnik. ale to nie jest tani sposób, ale jak masz 20 tys. na dach to parę stówek na pewno znajdziesz