Koszt stropu PROSZĘ O POMOC
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Koszt stropu PROSZĘ O POMOC
Witam serdecznie! Chcę dowiedzieć się ile wyniesie nas strop o wymiarach 9/9 uprzedzam że oboje z mężem nie mamy o tym pojęcia.Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
wojtas
-
marjo23
Re: Koszt stropu PROSZĘ O POMOC
witam , przy stropie teriwa , bloczki , belki ,zbrojenie, beton plus wykonanie powinno wystarczyc 10 tys.
-
Bduda
Czy taka jest rozpiętość między ścianami nośnymi te 9 na 9m? bo jeśli tak to teriva odpada (maksymalna rozpiętość 7,80m), zostaje tylko filigran (maksymalna rozpiętość do 12m), cena od 140-180 zł za m^2 zależnie od rozpiętości. Cena za całość od 11500 do 15000. Lub jakiś strop monolityczny zbrojony i wykonywany na budowie. Tutaj cena zależy od tego co tam projektant wymyśli, ale nie powinna przekraczać za całość 17000-18000 zł. Jeśli jednak zależy Pani na jakimś stropie gęstożebrowym to można dać podciąg przez środek pomieszczenia (do ceny stropu z terivy doliczyć wtedy trzeba do 2000 zł za podciąg), ale to rozwiązanie raczej mało estetyczne.
Chyba że są jakieś podpory pośrednie wewnątrz budynku, to wtedy tak jak pisał poprzednik terivka, lub jakiś strop monolityczny.
Chyba że są jakieś podpory pośrednie wewnątrz budynku, to wtedy tak jak pisał poprzednik terivka, lub jakiś strop monolityczny.
Witam! A czy nie dało by się zrobić dwóch 4,5 m belek stropowych opartych na ściance nośnej? Bo na dole przez środek będzie szła taka ściana.
wojtas
-
Bduda
To właśnie podpora pośrednia o której pisałem. Dla takiego rozwiązania odpowiednie będzie właśnie zastosowanie terivy.
Dzięki wielkie za odpowiedź. Już mam jakiekolwiek pojęcie. :D Pozdrawiam!!!
wojtas