Gdzie kupić sprzęt?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jeśli chodzi o zakupy przez internet to jest wiele plusów. Po pierwsze można się zastanawiać do woli bez wpatrzonych w ciebie oczu sprzedawców.... Można porównywać ceny bez wychodzenia z domu no i oczywiście oszczędzać. Ja kupowałam w sklepie electro.pl i jestem zadowolona. Najbardziej bałam się transportu, ale wszystko było bardzo dobrze zabezpieczone i dotarło bez szwanku.
Ja właściwie do mieszkania kupowałam większość sprzętu RTV i AGD przez Internet. Uprzednio obejrzałam cały sprzęt w sklapach, a potem szukałam tańszych rzeczy w Internecie. Udało mi się tam zdecydowanie taniej zakupić aniżeli w sklepach "stacjonarnych". W wielu sklepach można również odebrać sprzęt osobiście w jakiejś filii, dlatego można sobie sprawdzić czy wszystko jest w porządku, czy usterek lub rys nie ma. Wiem, że na przykład mixelectronics tak ma, że można odebrać dany sprzęt w dowolnym niemal sklepie. To fajna opcja, bo nie dość, że kupimy taniej w Internecie, to dodatkowo odbiór osobisty daje niejako pewność, że zakupiony sprzęt jest sprawny czy bez skaz. Osobiście przyzwyczaiłam się już do zakupów w Internecie, bardzo wiele zakupów tam robię. Rzadko już w sklepach stacjonarnych.
spróbuj na euromall.pl ja osobiście nie jeden produkt już u nich kupiłam zarówno na raty jak i w płatności gotówką. są naprawdę profesjonalnym sklepem z duża gamą produktów i co najważniejsze w naprawdę dobrych cenach! ja się już wyleczyłam z kupowania sprzętu AGD i RTV w zwykłych sklepach bo po co przepłacać. mój sposób to wyprawa do sklepu z dużym asortymentem, obejrzenie produktu, który mnie interesuje a następnie po spisaniu numerów zamawiam go przez euromall. jak dotąd wszystko co znalazłam "na żywo" znalazłam tez i u nich;]
ja jak wszyscy, też na początku byłam sceptycznie nastawiona do kupowania sprzętu RTV i AGD przez internet, raz zaryzykowałam i kupiłam na electro.pl czajnik bezprzewodowy i teraz już połowa mojego sprzętu domowego jest ze sklepów internetowych, wychodzi o wiele taniej, no i oczywiście jest milion razy wygodniejsze, bo nie trzeba łazić po sklepach tradycyjnych 
-
katerina85
- Początkujący

Ja również polecam electro.pl, kupowałam tam zmywarkę, o czym pisałam w innym temacie. Niespecjalnie lubię łażenie po sklepach, więc zakupy internetowe są dla mnie mega wygodne i w sumie bezproblemowe, bo mogę zwrócić towar, jak mi się coś odmieni. Jak sklep jest sprawdzony i godny zaufania, to w zasadzie nie ma żadnego ryzyka, a same plusy.
buduje nowy dom
Też długo wahałem się czy robić zakupy przez Internet. Zawsze wolałem zobaczyć, dotknąć i upewnić się samemu, że wszystko jest ok. Ale jakieś 3 miesiące temu zepsuła się nam kuchenka (a dokładnie piekarnik elektryczny, palniki były w porządku) i trzeba było pomyśleć o nowej. Problem w tym, że nie mogliśmy z żoną znaleźć takiej, jaką chcieliśmy! Chodziło nam o taką z dwoma palnikami gazowymi i dwoma płytami, szynami w piekarniku, iskrownikiem w pokrętle itd. Niby w sklepach wybór szeroki, ale nie było akurat takiej. A przecież jeśli mieliśmy już kupować to taką, która nam dokładnie odpowiadała, bo taki sprzęt kupuje się zwykle na lata. Dopiero kolega opowiadał mi w pracy, że kupili lodówkę na 1komp.pl i byli bardzo zadowoleni. Jak się okazało - znaleźliśmy tam dokładnie taki sprzęt o jaki nam chodziło i to taniej! Poza tym była masa informacji o każdym produkcie a w sklepach to zależy czy ktoś z obsługi coś powie i ile.
-
dragoranka
- Początkujący

o tym [1komp.pl/sklepie to już legendy istniejądomownik pisze:Też długo wahałem się czy robić zakupy przez Internet. Zawsze wolałem zobaczyć, dotknąć i upewnić się samemu, że wszystko jest ok. Ale jakieś 3 miesiące temu zepsuła się nam kuchenka (a dokładnie piekarnik elektryczny, palniki były w porządku) i trzeba było pomyśleć o nowej. Problem w tym, że nie mogliśmy z żoną znaleźć takiej, jaką chcieliśmy! Chodziło nam o taką z dwoma palnikami gazowymi i dwoma płytami, szynami w piekarniku, iskrownikiem w pokrętle itd. Niby w sklepach wybór szeroki, ale nie było akurat takiej. A przecież jeśli mieliśmy już kupować to taką, która nam dokładnie odpowiadała, bo taki sprzęt kupuje się zwykle na lata. Dopiero kolega opowiadał mi w pracy, że kupili lodówkę na 1komp.pl i byli bardzo zadowoleni. Jak się okazało - znaleźliśmy tam dokładnie taki sprzęt o jaki nam chodziło i to taniej! Poza tym była masa informacji o każdym produkcie a w sklepach to zależy czy ktoś z obsługi coś powie i ile.
A ja robię to trochę inaczej.Szukam w internecie tego co mnie interesuje spisuje cenę i ...IDĘ NA TARG;BAZAR:JARMARK:(jak zwał tak zwał wiadomo o co chodzi)
a tam zawsze jest samochód ze sprzętem AGD z konkretnej firmy zamawiam to co chcę-nie płacę za przywóz, wnoszą do mieszkania,i płacę Oczywiście- tu trzeba się targowac i to ostro(takie firmy też mają swoje strony np.http://www.rtv-agd-turbacz.pl)Sam uważam że dużo kupuje w internecie(za około 400 zł miesięcznie)
a tam zawsze jest samochód ze sprzętem AGD z konkretnej firmy zamawiam to co chcę-nie płacę za przywóz, wnoszą do mieszkania,i płacę Oczywiście- tu trzeba się targowac i to ostro(takie firmy też mają swoje strony np.http://www.rtv-agd-turbacz.pl)Sam uważam że dużo kupuje w internecie(za około 400 zł miesięcznie)
Zgodzę się z Tobą - moja dziewczyna długo namawiała mnie do zakupów internetowych i w końcu jej się udało. Można sporo zaoszczędzić, a przy tym obsługa i dostawa są na wysokim poziomie. Już raz korzystałem z usług hiperokazja.pl i byłem zadowolony. Fajne jest to, że mają spory rozstrzał - od pilarek do kina domowego, więc każdy coś dla siebie znajdzie:) Ja kupiłem dziewczynie prostownice i jest bardzo zadowolona - a to podstawa...wiadomo;)Damian` pisze:Wszystkim forumowiczom mogę podsunąć sklep hiperokazja.pl. Niewiele osób o nim wie, bo jest nowy na rynku. Sprzedawcą w sklepiej jest hipermarket Real, który sprzedaje końcówki serii i stąd biorą się tu najniższe ceny w sieci. Warto zajrzeć.
karmnik już zbudowałem 
Re: Gdzie kupić sprzęt?
Zanim podejmiesz decyzję warto popatrzeć na oferty innych sklepów. Znam euromall.pl – bardzo duży wybór, sprzęt różnych, znanych i sprawdzonych producentów. Kupiliśmy u nich odkurzacz, przyjechał szybko, ogólnie ok.
-
domixxx
Re: Gdzie kupić sprzęt?
Witajcie,
dołączam się do głosów za kupowaniem przez Internet. Kupowałam niedawno lodówkę w sklepie magicznaplaneta.pl. Bardzo miła obsługa a sprzęt sprawuje się bez zarzutu. Przy czym naprawdę przekonałam się o tym, co piszecie: jest dużo taniej i można zwrócić sprzęt w ciągu 24 dni, jak coś jest nie tak.
dołączam się do głosów za kupowaniem przez Internet. Kupowałam niedawno lodówkę w sklepie magicznaplaneta.pl. Bardzo miła obsługa a sprzęt sprawuje się bez zarzutu. Przy czym naprawdę przekonałam się o tym, co piszecie: jest dużo taniej i można zwrócić sprzęt w ciągu 24 dni, jak coś jest nie tak.