SKIL 1758 750W POMOCY

Dział przeznaczony przede wszystkim dla dekarzy i profesjonalistów. Tutaj poznacie najnowsze narzędzia dekarskie, które przydadzą się w Waszej codziennej pracy.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

tomek29wlkp
Początkujący
Początkujący

SKIL 1758 750W POMOCY

Post autor: tomek29wlkp »

Witajcie,
Proszę podpowiedzcie mi, czy dla początkującego majsterkowicza do prac remontowych wyłącznie w domu, taki sprzęt się nadaje ?
Zależy mi na tym, by ta młotowiertarka wytrzymała kilka lat zwykłej pracy, oraz czy łatwo sobie radzi z mocnymi betonowymi ścianami, takimi jakie spotykamy w budownictwie blokowym z początku lat 90-tych?
PS. Wiem, że jest dużo innych lepszych modeli, jak HILTI itp, ale nie mam na to dużo pieniędzy.
Pozdrawiam

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: kielo »

Jeśli potrzebujesz do takich prac jak wywiercenie dziur to wystarczy,ale jak byś chciał coś nie coś podkuć to to słabiutki sprzęt i pozostanie młot i przecinak.
Pozdrowienia

ginbud
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: ginbud »

do domowego użytku w zupełności wystarczy.

cytrolexus
Początkujący
Początkujący

Post autor: cytrolexus »

Oczywiście tego typu maszyna na warunki domowe kolegi ci wystarczy. Zdarzają się jednak takie sytuacje że od czasu do czasu zdarza nam się większy remont. W takim przypadku nasza wiertarka czy inne elektronarzędzie potrafi dostać w przysłowiową kość. Musimy wtedy pamiętać że mamy do czynienia z amatorskim wykonaniem maszyny która będzie się grzać szybciej od profesjonalnych wykonań elektronarzędzi i niestety musimy w takim przypadku dać maszynie odpocząć, do czasu ostygnięcia. Tym się charakteryzują amatorskie maszyny, nie są stworzone do prac ciągłych. Jeżeli będziesz przestrzegał tej zasady nie pozwolisz na przegrzanie co skutkuje spaleniem maszyny będziesz się nią cieszył dłuższy czas. Pozdro;;)

tomek29wlkp
Początkujący
Początkujący

Re: SKIL 1758 750W POMOCY

Post autor: tomek29wlkp »

Bardzo Wam dziękuję za pomoc :)
W sumie, to właśnie dostałem w prezencie Einhella 920W i musi mi to wystarczyć :P jak narazie jestem z tej maszyny zadowolony, tylko nieco ciężka jest :? ale się jakoś przeżyje ;)
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Narzędzia dekarskie, narzędzia budowlane”