Witajcie,
Proszę podpowiedzcie mi, czy dla początkującego majsterkowicza do prac remontowych wyłącznie w domu, taki sprzęt się nadaje ?
Zależy mi na tym, by ta młotowiertarka wytrzymała kilka lat zwykłej pracy, oraz czy łatwo sobie radzi z mocnymi betonowymi ścianami, takimi jakie spotykamy w budownictwie blokowym z początku lat 90-tych?
PS. Wiem, że jest dużo innych lepszych modeli, jak HILTI itp, ale nie mam na to dużo pieniędzy.
Pozdrawiam
SKIL 1758 750W POMOCY
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
cytrolexus
- Początkujący

Oczywiście tego typu maszyna na warunki domowe kolegi ci wystarczy. Zdarzają się jednak takie sytuacje że od czasu do czasu zdarza nam się większy remont. W takim przypadku nasza wiertarka czy inne elektronarzędzie potrafi dostać w przysłowiową kość. Musimy wtedy pamiętać że mamy do czynienia z amatorskim wykonaniem maszyny która będzie się grzać szybciej od profesjonalnych wykonań elektronarzędzi i niestety musimy w takim przypadku dać maszynie odpocząć, do czasu ostygnięcia. Tym się charakteryzują amatorskie maszyny, nie są stworzone do prac ciągłych. Jeżeli będziesz przestrzegał tej zasady nie pozwolisz na przegrzanie co skutkuje spaleniem maszyny będziesz się nią cieszył dłuższy czas. Pozdro;;)
-
tomek29wlkp
- Początkujący

Re: SKIL 1758 750W POMOCY
Bardzo Wam dziękuję za pomoc 
W sumie, to właśnie dostałem w prezencie Einhella 920W i musi mi to wystarczyć
jak narazie jestem z tej maszyny zadowolony, tylko nieco ciężka jest
ale się jakoś przeżyje 
Pozdrawiam
W sumie, to właśnie dostałem w prezencie Einhella 920W i musi mi to wystarczyć
Pozdrawiam