FRB OLIWCIA Piotr Sałata Dąbrowa Górnicza - UWAGA!

Wybór wykonawcy często decyduje o tym, czy budowa lub remont domu będzie miłym wspomnieniem, czy trudnym przeżyciem, a dom - wymarzonym miejscem do mieszkania czy katalogiem błędów. Jak wybrać dobrego, rzetelnego wykonawcę? Tu możesz polecić sprawdzone ekipy i poznać opinie o wykonawcach, których zamierzasz zatrudnić.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

STALKER
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Kradzież książek

Post autor: STALKER »

Nie wiem i nie obchodzi mnie może brał jakieś lekcje lub korepetycje wiem jedno człowiek o 100 zawodach nie umie niczego. Piotr Sałata jest chorym człowiekiem można powiedzieć psychicznie bo to nie jest normalne kradzież i wielo rozdwojona osobowość może porostu ktoś go nie doceniał jako dziecko znam kilka forum gdzie ruszył temat Piotra Sałaty i wiem teraz że to nie jest dobre. Krótko mówiąc prędzej czy później dojdzie do spotkania a raczej Do Bliskich spotkań ale nie z UFO tylko z pokrzywdzonymi i oszukanymi ludźmi. Panu który zapłacił mu za okna i drzwi proponuje jedno zapomnieć o tym bo Frajer sałata tylko krzywdzi innych ludzi i jest bez karny.

Teraz o jednym pozytywie
WIECIE PANOWIE RÓŻNIE TO BYWA JA TEZ MIAŁEM ŚWIADCZONĄ USŁUGĘ PRZEZ TĄ FIRMĘ I NA PRZYKŁAD JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z ICH PRACY zresztą w tej chwili zaczynają dla mnie remontowac już 5 sklep i powiem szczerze że nie mam z nimi żadnego problemu za to tu na tym forum pojawił się ktoś kto wiele miesza znam też go osobiście. za to co do pana sałaty naprawdę może miał małe problemy u pana lub coś w tym stylu ale gwarantuję panu ze nie dojdzie do spotkania pana w sadzie z nim gwarantuję to panu ja sam osobiście z nim porozmawiam pozdrawiam Rozycki
ps: naprawdę świetnie robią

Znam tego żekomo Pana Rozycki Podobno był prezesem koła wędkarskiego a dzisiaj patrzcie dorobił się Pięciu sklepów chyba takim samym sposobem jak Sałata oszukiwał wędkarzy hehehe.

Pozdro i czekam na posty coś wymyślimy jest nas paru a możne i będzie kilkudziesięciu
Informatyka, budowa i administracja serwisami www

SwiEtyCRX
Początkujący
Początkujący

Re: Kradzież książek

Post autor: SwiEtyCRX »

STALKER pisze: Znam tego żekomo Pana Rozycki Podobno był prezesem koła wędkarskiego a dzisiaj patrzcie dorobił się Pięciu sklepów chyba takim samym sposobem jak Sałata oszukiwał wędkarzy hehehe.
Pewnie ma sklepy rybne

STALKER
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Piotr Sałata

Sklepy z wyposażeniem dla oszustów i mataczy bo nic innego Sałata nie kupi chyba że okradnie kogoś z widelcy i np kapci co pewnie już miało miejsce

olo123
Początkujący
Początkujący

Post autor: olo123 »

Witam ponownie miałem napisać więcej na temat Piotra Sałaty i jego pseudo firmy budowlanej OLIWIA otóż dnia 16/06/2009 podpisałem z tym pseudo fachowcem umowę na wykończenie mieszkania pod klucz, mieszkanie było w stanie developerskim. Pracę rozpoczął z dużym entuzjazmem aż sam b yłem zdiwiony, że tak szybko im to idzie niestety nie wiedziałem wtedy, że sufity podwieszane, które tak szybko robili to była totalna fuszerka profile poprzeczne nie były przykręcane do profili wzdłużnych na łączeniach nie było taśmy wzmacniającej ponadto w wielu miejscach na łączeniach płyt nie było profili wogóle. W tym momencie Piotr Sałata rozpoczął swoją grę w postaci wyłudzania zaliczek. Niby na materiały, niby na benzynę i dawałem raz 2000 raz 3000 później Sałata zaproponował, że kupi nam drzwi naznosił oczywiście katalogów wybraliśmy drzwi daliśmy zaliczkę i fryty nie ma zaliczki i do teraz drzwi. Pierwszy miesiąć robót wyglądał w miarę, ale później zaczęła szwankować ekipa pewnie dlatego, że im nie płacił i prace zaczęły się opóźniać. Oczywiście Sałata był optymistą panie Marcinie niech się Pan nie martwi wszystko będzie wykonane na czas i takie tam zapewnienia z jego strony były. Fakt faktem gość nie jest za bystry, ale w sprawie kasy potrafi tak czarować, że sam Dyzma mógłby pobierać u niego lekcje. No więc zaczęło mu się pieprzyć z ludźmi i gość pisze mi maila: jutrotam bede wiec zobacze co sie tam dzieje ten tydzien miałem bardzo zwariowany i zawalony robotami ale od jutra sie to zmieni bo zaczynam tez inna wspołprace z ludzim bo dotej pory za duzo swobody mieli chyba i skutek tego jest masakryczny pozdrawiam piotr.

Jak widać z ortografią u Sałaty jest na bakier, ale to pomińmy. I mijały dni a na mieszkaniu nic się nie działo przyszli nowi ludzie zatrudnieni przez Sałatę w tym czasie sufity rzekomo skończone zaczęły pękać. Okazało się, że nie ma taśm na łączeniach płyt i odpowiedź Pana Sałaty na maila:
witam panie Marcinie ludzie jutro będa na mieszkanku ko 8 poniewarz dopiero o 7 bedą mieli transport do pracy
jutro zaciągną wszystkie łączenia gładzią i będzie po problemi z łaczeniami
mam pytanko słyszałem że pan chce jakąś scianke w kuchni zeby jeszcze postawili o co w tym biega jaką scianke
i mam prosbę jak by pan muk kupi 4 worki atals plus do płytek lub mapei ponieważ nie wiem czy bedzie transport z rana z materiałami a niechciał bym zeby zas stały jakies prace jutro bo bedzie juz płytarz z nimi pozdrawiam Piotr

Oczywiście zaciągną gładzią i będzie po problemie i było, maila pisał mi 9/08 a do 20/08 sufity nadal pękały w tych samych miejscach i okazało się, że sufity są zrobione tak jak napisałem wyżej. O wszystkim dowiedziałęm się od nowych pracownikó Sałaty dzięki im za to bo pewnie do dzisiaj Sałata poprawiałby sufity. Oczywiście według Sałaty wszystko było ok a co się okazało Sałata kazał ludziom jak przychodzili rano na mieszkanie gipsować pęknięcia żebym wieczorem się nie czepiał i był kolejny mail :

jutrotam bede wiec zobacze co sie tam dzieje ten tydzien miałem bardzo zwariowany i zawalony robotami ale od jutra sie to zmieni bo zaczynam tez inna wspołprace z ludzim bo dotej pory za duzo swobody mieli chyba i skutek tego jest masakryczny pozdrawiam piotr
21/08 nie wytrzymałem i rozwiązałem umowę z pseudo firmą Sałaty. Gość podpisał wypowiedzenie oraz resztę dokumentów dotyczących zwrotu zaliczki. Oczywiście do dnia dzisiejszego nie otrzymałem ani grosza a Sałata co dziennie wymyśla różne wymówki a to załatawia kredyt ato zrobił już przelew itd. ściema, ściema i jeszcze raz ściema. Maile od gościa dot. zwrou zaliczki:

Witam panie marcinie umowa kredytowa podpisana jak ino wejda sirodki mi na
konto odrazu przesle je panu pozdrawiam piotr
- oczywiście żadnej umowy nie było podpisanej bo jak gość bez meldunku, oraz który widnieje w KRD jako dłużnik dostanie kredyt?

Oczywiście żadnego kredytu nie dostał i nawet złotówka nie wpłynęłą na moje konto, ostatniego maila od gościa dot. zwrotu zaliczki wsadzę wsadzę jutro lub pojutrze.

PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH, KTÓRZY BĘDĄ CHCIELI WSPÓŁPRACOWAĆ Z PIOTREM SAŁATA Z DĄBROWY GÓRNICZEJ FIRMA OLIWIA NIE RÓBCIE TEGO TEN GOŚĆ TO OSZUST I KRĘTACZ, KTÓRY WYŁUDZA PIENIĄDZE. MAM NADZIEJĘ, ŻE JEGO SAMEGO KIEDYŚ TAK KTOŚ WYKRĘCI, ŻE SIĘ JUŻ NIGDY NIE ODKRĘCI ŻYCZĘ MU TEGO. ZNISZCYŁ MI MIESZKANIE, PRZYNAJMNIEJ Z 5-6 MIESIĘCY ŻYCIA TEN FACET JEST BEZ LITOŚCI JEST BEZWZGLĘDNY W TYM CO ROBI, ALE TRAFI SWÓJ NA SWOJEGO.

NA KONIEC SAŁATA CZEKAM NA ZWROT ZALICZKI INACZEJ DOPROWADZIMY DO TEGO, ŻE TWOJA FIRMA NIE DOSTANIE NAWET ZLECENIA NA ZBIERANIE LIŚCI JESIENIĄ W PARKU. NIE ZNASZ POTĘGI INTERNETU, OKLEIMY PLAKATAMI Z TWOIM ZDJĘCIEM CAŁĄ DĄBROWE GÓRNICZĄ I NIE TYLKO. OPANÓJ SIĘ CZŁOWIEKU I ZRÓB COŚ W ŻYCIU TAK JAK NALEŻY.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 0:28 przez olo123, łącznie zmieniany 1 raz.

olo123
Początkujący
Początkujący

A cha ekipa, która poprawia mi to co spieprzył Sałata mówi mi, że takiego czegoś nie widzieli nigdy w życiu. Wszystko muszę robić od nowa. Przez 2 miesiące Sałata zrobił (spieprzył sufity) i zrobił "gładź" na ścianach a zrobił je tak. Ocenił, że ściany są proste kupił białą farbę śnieżkę i kazał ludziom pomalować ściany żeby wyglądało, że gładź jest zrobiona. Wyobrażacie sobie?

Ktoś mi może pomóc bo nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie a chciałbym umieścić zdjęcie Sałaty aby ludzie zobaczyli jak wygląda.[/list]

elpapiotr

Post autor: elpapiotr »

Witam.

Dobra historia, jest jeden problem z potencjalnymi klientami "firmy", a raczej córki Oliwii :
Ilu ludzi "wchodzi" na tą lub inną stronę ?
Ilu ludzi szuka opinii o takim delikwencie ?
Ilu ludzi zna "boje" z tego typu wykanawcami ?

Co do zdjęć - na początek, na stronie głównej forum jest galeria zdjęć oraz "ikonka" DODAJ ZDJĘCIE ( max. 350 kB).
Tam można wstawić fotki.
Również na stronie http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=11676
w dziale Uwagi o naszym forum jest wymian poglądów na ten temat.

olo123
Początkujący
Początkujący

Re: FRB OLIWCIA Piotr Sałata Dąbrowa Górnicza - UWAGA!

Zdjęcie umieszczone to ten gość z rybką.
Obrazek

elpapiotr pisze:Witam.

Dobra historia, jest jeden problem z potencjalnymi klientami "firmy", a raczej córki Oliwii :

Co do zdjęć - na początek, na stronie głównej forum jest galeria zdjęć oraz "ikonka" DODAJ ZDJĘCIE ( max. 350 kB).
Tam można wstawić fotki.

Przemek

Post autor: Przemek »

pomogłem dodac je do postu
to przeciez takie proste :)

olo123
Początkujący
Początkujący

Przemek pisze:pomogłem dodac je do postu
to przeciez takie proste :)
Dzięki

STALKER
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

elpapiotr pisze:Witam.

Tam można wstawić fotki.

Otóż drogi użytkowniku elpapiotr twój post mnie zdziwił i poniekąd powiem tak. Jesteś w wielkim błędzie mówiąc że nic nie można zrobić z takim człowiekiem Nie znasz użytkowniku Potęgi Internetu ?? Internet tak samo jak TV, czy Radio to Media. Sam osobiście ze zwartą grupą przyjaciół obserwujemy ten temacik bo sami mieliśmy do czynienia z tym oszustem i kanciarzem, człowieku nie znasz potęgi możliwości Internetu. obecnie powstało kilkadziesiąt tematów na rożnych forach na temat Piotra Sałaty. każdy klient będzie szukał firmy w internecie wpisz przyjacielu w Googlach to: FRB OLIWCIA Piotr Sałata Dąbrowa Górnicza . Nie opowiadaj takich bzdur że nikt nie będzie szukał informacji. Sami z przyjaciółmi hosting ujemy jego nazwę firmy żeby była wyświetlana w sieci nie w dobrym znaczeniu tylko prawdziwe fakty czyli problemy związane z tą firmą. Zastanów się jaki dajesz rady ludziom kolego bo powiem tak nie zniechęcaj ludzi do wypowiedzi. Jeśli chcecie poszkodowani jak i my mogę wam pomóc możemy sprawe rozdmuchać w sieci tak że hohoho.

Pozdrawiam Stalker

elpapiotr

Post autor: elpapiotr »

Witam.
Otóż drugi użytkowniku STALKER - gdzie ja napisałem że
STALKER pisze:Jesteś w wielkim błędzie mówiąc że nic nie można zrobić z takim człowiekiem
?
Albo tu :
STALKER pisze:Zastanów się jaki dajesz rady ludziom kolego bo powiem tak nie zniechęcaj ludzi do wypowiedzi.
Jakie złe daję ludziom rady ? Proszę wskazać.
Po drugie, człowieku, znam możliwości i potęgę Internetu, bo sam z niego korzystam. Ale również znam ludzi, którzy tego nie robią.
Miałem nie tak dawno przyjemność robić remont instalacji elektr. u klientów, którzy do budowlanki wzięli wykonawcę "ze słupa".
Horror, co tam widziałem !
każdy klient będzie szukał firmy w internecie wpisz przyjacielu w Googlach to: FRB OLIWCIA Piotr Sałata Dąbrowa Górnicza
Zapewniam Cię, że nie każdy- są ludzie bez dostępu do netu, i na tym (tacy jak Oliwcia) bazują.
Co do hostingu, wiem o wpisach na "Naszej klasie", wiem o kole łowieckim, wiem o "HarryHD". Też z ciekawości przekopałem Google.

Jako ciekawostka - są firmy szukające klientów; wrzucają ulotki do skrzynek listowych z informacją :
W dniach xy Firma .... będzie przeprowadzać kompleksową wymianę drzwi/okien w cenach... Upusty, rabaty.
Babina się nie skusi ? (a w życiu netu nie widziała!).

STALKER
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Może i masz racjie ale właśnie dzięki takim Forum jak to możemy dużo zdziałać bo jeśli chodzi o Oliwię to powiem tak firma jest spalona nie oszukujmy się nie ma szans na instnienie. Zadziała tu poczta pantoflowa typy: "Widziała Pani co piszą w internecie o tej firmie ??" wiemy oboje że to działa i działać będzie. Piotr Sałata jest Spalony gdyby tak nie było pisałby tutaj dalej nie robi tego bo wie że zostanie wykryty :)

umka
Początkujący
Początkujący

Post autor: umka »

STALKER pisze:Może i masz racjie ale właśnie dzięki takim Forum jak to możemy dużo zdziałać bo jeśli chodzi o Oliwię to powiem tak firma jest spalona nie oszukujmy się nie ma szans na instnienie. Zadziała tu poczta pantoflowa typy: "Widziała Pani co piszą w internecie o tej firmie ??" wiemy oboje że to działa i działać będzie. Piotr Sałata jest Spalony gdyby tak nie było pisałby tutaj dalej nie robi tego bo wie że zostanie wykryty :)
Firma działa teraz jako OLIWIA i juz ma swoje następne ofiary, p Sałata jest bezkarny, ktos musi wreszcie sie za to wziąść

olo123
Początkujący
Początkujący

umka pisze:
STALKER pisze:Może i masz racjie ale właśnie dzięki takim Forum jak to możemy dużo zdziałać bo jeśli chodzi o Oliwię to powiem tak firma jest spalona nie oszukujmy się nie ma szans na instnienie. Zadziała tu poczta pantoflowa typy: "Widziała Pani co piszą w internecie o tej firmie ??" wiemy oboje że to działa i działać będzie. Piotr Sałata jest Spalony gdyby tak nie było pisałby tutaj dalej nie robi tego bo wie że zostanie wykryty :)
Firma działa teraz jako OLIWIA i juz ma swoje następne ofiary, p Sałata jest bezkarny, ktos musi wreszcie sie za to wziąść
Witam masz może jakieś informacje na temat kolejnych oszukanych osób?

kazach
Początkujący
Początkujący

Post autor: kazach »

Z wielkim zainteresowaniem śledzę ten temat. Wg mnie ten Pan jest upośledzony psychicznie. Obawiam się, że w końcu trafi na kogoś kto nie poprzestanie na zgłoszeniu przestępstwa, czy opisania sytuacji w internecie. Po prostu sam zakopał minę i teraz idzie w jej kierunku.

A boli mnie to tymbardziej, ponieważ sam prowadzę firmę budowlaną i nie wyobrażam sobie takiego traktowania klientów. Pan Sałata nadwyręża zaufanie ludzi do firm zajmujących się budownictwem. Większość firm sobie na to zaufanie ciężko pracuje i znajdzie się taka jedna czarna owca i wszysto partaczy. Potem ludzie mówią - nie bierz żadnej firmy bo oni wszyscy są tacy sami.

Liczę na to, że poszkodowane osoby dopną swego. Pośrednio mnie to również dotyczy, dlatego walczę z chamstwem. Zgłąszajcie Państwo te oszustwa na policję, do US - trzeba to tępić.

Życzę wszystkim użytkownikom forum, aby nigdy nie trafili na człowieka pokroju bohatera tego tematu.
Jak zniosą wizy do USA - ostatni gasi światło :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy o wykonawcach”