Ocieplanie poddasza - kilka pytań
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Ocieplanie poddasza - kilka pytań
Witam, sprawa wygląda tak buduję dom i jest on dość duży 230m2 i będę potrzebował ok.300m2 wełny do ocieplenia poddasza oraz ok.300m2 płyty gipsowej oraz stelaże do niej, i tu moje pytanie, czy mogę kupić to bezpośrednio od fabryki w niższej cenie? gdzie w Polsce są fabryki któryś z tych rzeczy. Z góry dzięki za odpowiedzi.
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Ja wiem skąd pochodzi Doda ponieważ jestem z Mławy. A tak na poważnie musiałbyś zadzwonić do firmy rigips mieszczącej się w Warszawie - do tego pana
Artur Kołodziejak
Przedstawiciel handlowy
woj. mazowieckie pn tel. kom. 668 311 547
Wełnę biorę od gościa z Warszawy ma niezłą cenę . Jeżeli sam byś odbierał np płyty lub stelaże to raczej własny transport. Jeżeli masz dom do docieplenia może skorzystasz z moich usług. Jak będziesz zainteresowany napisz na prywat.
Artur Kołodziejak
Przedstawiciel handlowy
woj. mazowieckie pn tel. kom. 668 311 547
Wełnę biorę od gościa z Warszawy ma niezłą cenę . Jeżeli sam byś odbierał np płyty lub stelaże to raczej własny transport. Jeżeli masz dom do docieplenia może skorzystasz z moich usług. Jak będziesz zainteresowany napisz na prywat.
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Rigips produkuje płyty , stelaże, wieszaki itp. Do ocieplenia daje wełnę isover - między krokwie uni mata ,a w poprzek super mata. W wełnie bardzo ważny jest współczynnik przewodzenia ciepła ( uni mata 0,039, a super mata 0,033 - lepszej nie ma). Wełna szklana isover jest produkowana w 70% ze stłuczki szklanej i piasku kwarcowego, ma niższą temperaturę topnienia od wełny skalnej , która jest produkowana z bazaltu plus dodatki. Właściwości i zastosowanie obu tych produktów są praktycznie jednakowe.