LCD czy plazma ? jaki wybrać ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
drewienko
Hmm no tak, skupiliśmy się na cenie:) A ja dalej nie wiem, czy z tymi parametrami, jakie posiada ten telewizor LG 42LF2510 z mixelectronics, warto go brać? Właśnie był u mnie kuzyn prosić na ślub i tak się zastanawiam czy może nie zrzucić się na taki telewizor. Jestem noga z technologii, więc liczę na Wasze rady, czy rzeczywiście się opłaca lub nie. Proszę
I pozdrawiam ciepło 
-
Masertiger
- Aktywny

Ja też mam problem z wyborem tv i tak sobię przeglądam oferty i wydaje mi się że Panasonic vieraTX-P46S10E byłbym dobrym wyborem w tej cenie tj około 4 tys. Interesuje mnie cos w stylu 45-50 cali. Tv będzie jakaś cyfrowa (polsat, n lub cyfra jeszcze sie nie zdecydowałem).
Może w granicach tych 4 tys. jest cos lepszego co mi w oko nie wpadło???
Może w granicach tych 4 tys. jest cos lepszego co mi w oko nie wpadło???
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
miałem i ja ostatnimi czasy dylemat: lcd czy plazma. na moje szczęście nie spieszyło mi się z zakupem zbytnio więc miałem sporo czasu by poczytać, poogladać i pooceniać. wybór padł na plazmę lg, nie z wysokiej półki, rzekłbym że nawet z niskiej. telewizor o przekątnej 42 cali podłączony do telewizji n sprawuje się niesamowicie. naprawdę rewelacyjny obraz, szczególnie na programach hd. no i jeszcze jedna uwaga tak przy okazji. dotyczy ona dylematu: hd czy hd ready:
/http://laki.dvhk.pl/faq/hdtv_1080p.htm
pozdrawiam
/http://laki.dvhk.pl/faq/hdtv_1080p.htm
pozdrawiam
Re: LCD czy plazma ? jaki wybrać ?
telewizji za dużo nie oglądam ale zacznę jeśli już każecie mi wybierać to napisze tak nie lubię LG mam ich zwykły telewizor in nie nazwałbym go dobrym owszem ma parę lat ale pilot jest już wytarty i po ekranie widać że od dłuższego czasu traci kolory natomiast kupiłem monitor do kompa LG 22 cale za 520 zł i jak za te pieniądze nie mam prawa narzekać obraz zwłaszcza z oryginałów jest naprawdę dobry ale co do telewizora i tak poczekam aż OLED stanieje.
-
Spyker
Re: LCD czy plazma ? jaki wybrać ?
Jeśli chodzi o telewizory to tylko zgodne z Full HD. Kupowanie telewizorów z HD Ready jest nieopłacalne. Kupując odtwarzacz Blu-ray będziemy mogli oglądać filmy w najwyższej jakości. Więc jeśli kupujemy telewizor to z zamiarem korzystania na przyszłość.
Telewizory OLED w zaszadzie wyświetlają bardzo podobny obraz. Mówię o telewizorach z wyższej półki. Na dzień dzisiejszy są bardzo drogie i jeszcze nie wystarczająco trwałe.
Telewizory OLED w zaszadzie wyświetlają bardzo podobny obraz. Mówię o telewizorach z wyższej półki. Na dzień dzisiejszy są bardzo drogie i jeszcze nie wystarczająco trwałe.