Syfony napełniające Geberit

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

misha81
Początkujący
Początkujący

Syfony napełniające Geberit

Post autor: misha81 »

Witam, mam kilka pytań związanych z wannowymi syfonami z systemem napełniającym. Właśnie przejrzałem te, które są dostępne na rynku i zainteresowały mnie Geberitowskie. A więc do rzeczy:

1. Czy ktoś może się podzielić wrażeniami z uzytkowania takiego systemu (nie koniecznie Geberita)? Głownie interesują mnie kryteria niezawodności, poziomu hałasu i prędkości napełniania wanny (czy wolniej/szybciej niż z wylewki)?

2. W instrukcji montażu Geberit pisze o konieczności zastosowania przerywacza rurowego na rurze doprowadzającej zgodnie z normą DIM 1988. Czy to konieczny element tej instalacji czy dmuchanie na zimne?

3. W ofercie Geberita znajdują się dwa bardzo podobne produkty - jeden do wanien standardowych a drugi do niestandardowych. Ten drugi ma dłuższe rurki i dodatkowy trójnik do podłączenia bojlera (chyba...). O dziwo jest on o 50 PLN tanszy i zastanawiam sie dlaczego? Czy jest w tym jakis haczyk?

Z gory bardzo dziekuje za pomoc i przepraszam jeśli moje pytania są głupie - jestem laikiem przygotowujacym sie do przeprowadzenia remontu łazienki i wc własnymi siłami :) Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”