Czy ktoś miał już jakieś doświadczenia z tego typu instalacją? Czy mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Będę bardzo wdzięczna
Therma V - czy warto?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
- Sparklebreeze
- Początkujący

Therma V - czy warto?
Witam!
budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view_zzycia/id,9948/Itemid,255/ Znalzione informacje
Czy ktoś miał już jakieś doświadczenia z tego typu instalacją? Czy mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Będę bardzo wdzięczna
Re: Therma V - czy warto?
Do czego chcesz tej pompy ciepła używać ?Sparklebreeze pisze:budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view_zzycia/id,9948/Itemid,255/]Znalzione informacje
Zanim kupisz zapytaj co potrzeba gdy temp. przez 5dni będzie poniżej -20st.?Co w naszym klimacie sie zdaża.Sparklebreeze pisze:Witam!
Znalzione informacje[/url]
Grzałki elektryczne w układzie grzewczym (kocioł elektryczny) lub awaryjne grzejniki elektryczne w każdym pomieszczeniu załatwiają ten problem.k-m pisze:Zanim kupisz zapytaj co potrzeba gdy temp. przez 5dni będzie poniżej -20st.?Co w naszym klimacie sie zdaża.
-
klimatysatory
- Początkujący

- Kontakt:
Sparklebreeze, pompy ciepła tego typu są bardzo fajnym rozwiązaniem. Jednak przy niskich temperaturach zewnętrznych wydajność takiej pompy znacznie spada. Może wtedy zdarzyc się sytuacja, że w największe mrozy będziesz miała niedogrzany dom. Warto, żebyś przewidziała jakieś dodatkowe wspomagające źródło ciepła.
Zobacz dwa posty wcześniejklimatysatory pisze:Sparklebreeze, pompy ciepła tego typu są bardzo fajnym rozwiązaniem. Jednak przy niskich temperaturach zewnętrznych wydajność takiej pompy znacznie spada. Może wtedy zdarzyc się sytuacja, że w największe mrozy będziesz miała niedogrzany dom. Warto, żebyś przewidziała jakieś dodatkowe wspomagające źródło ciepła.
Ja mam 14kW, przez pewien czas w środku zimy grzałem elektrycznie cały dom - nie było problemów.