jaki zbiornik c.w.u
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
jaki zbiornik c.w.u
Witam mam pytanie jaki zbiornik wybrać do instalacji z kotlem na paliwo stale kotlem gazowym a w przyszlości planuję montaż solarów jaki najlepiej wybrać zbiornik żeby to wszystko grało chodzi o pojemność 250/300l
Re: jaki zbiornik c.w.u
Jezeli masz kocioł na paliwo stałe,a masz zamiar zamontować solary to raczej wybierz bufor.Pomogę dobrać bufor do kotła na paliwo stałe plus solary.Zobacz ling który przesyłamslawi77 pisze:Witam mam pytanie jaki zbiornik wybrać do instalacji z kotlem na paliwo stale kotlem gazowym a w przyszlości planuję montaż solarów jaki najlepiej wybrać zbiornik żeby to wszystko grało chodzi o pojemność 250/300l
vivoterm.home.pl/images/pakiety/4.jpg
pozdrawiam
Przyłączę się do zapytania nie ma znaczenia jaki 2-wężownicowy?
Również planuję kocioł na paliwo stałe (wrzesień) a dalszej przyszłości solary. Nie chciałbym wymieniać zbiornika za jakiś czas bo okarze się, że nie właściwy pod solary.
Może macie sprawdzone konstrukcje za rozsądną cenę?
Również planuję kocioł na paliwo stałe (wrzesień) a dalszej przyszłości solary. Nie chciałbym wymieniać zbiornika za jakiś czas bo okarze się, że nie właściwy pod solary.
Może macie sprawdzone konstrukcje za rozsądną cenę?
zachciało sie budowy... 
Rayford pisze:Najpierw musisz się zastanowić jaki ten bojler chcesz mieć, bo są ocynkowane, emaliowane, i ze stali nierdzewnej...
gdzie Ty widziałeś kiedyś zasobnik do solarów ocynkowany?
pzdr.
już 24 :p
Rayford pisze:to ciekawe czemu wciąż można je kupić w sklepie...wężownicą czy na podkowę NIE MOGĄ BYĆ OCYNKOWANE (od dwóch lat unia zakazała produkcji takich wymienników do c.w.u)
[/quote]a to dlatego że 1-wysprzedają stany magazynowe 2-jest jeszcze troche rzemieślników którzy żerują na nie wiedzy ludzi tak jak w twoim przypadku...
co do bojlera do solarów to fakt takich nie ma, umknął mi dopisek, że w przyszłości ma być też do solarów ...[/quote]
że CO?? tak jak pisałem jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj a jak chcesz coś napisać to napisz kto taki wspaniały chce robić do solarów wymiennik z ocynku
pzdr.
Nikt nie chce robić ocynku do solarów. Widzę kolego że jakiś porywczy jesteś i już nie patrzysz co piszę tylko łazisz po moich postach i patrzysz jak by tu dokopać... rozjaśnię ci jeszcze raz, właściciel tego postu dopisał że w przyszłości chciałby dorzucić solary, wyprostowałem to i napisałem ci w poście powyżej że umknęło mi to że zasobnik ma też być do solarów, a ty ze swoją genialną mądrością zrozumiałeś, że niby ktoś chce zrobić ocynk do solarów.kto taki wspaniały chce robić do solarów wymiennik z ocynku
Współczuję ludziom którzy mają z tobą do czynienia na żywo...
To pisz składniej i nie wprowadzaj nikogo błąd bo porywczy chyba jesteś Ty ..sam napisałeś że nie doczytałeś a już odpisujesz? pozatym nie ważne czy do solarów czy nie NIE MOŻE BYĆ OCYNKOWANY WYMIENNIK!Rayford pisze:Nikt nie chce robić ocynku do solarów. Widzę kolego że jakiś porywczy jesteś i już nie patrzysz co piszę tylko łazisz po moich postach i patrzysz jak by tu dokopać... rozjaśnię ci jeszcze raz, właściciel tego postu dopisał że w przyszłości chciałby dorzucić solary, wyprostowałem to i napisałem ci w poście powyżej że umknęło mi to że zasobnik ma też być do solarów, a ty ze swoją genialną mądrością zrozumiałeś, że niby ktoś chce zrobić ocynk do solarów.kto taki wspaniały chce robić do solarów wymiennik z ocynku
Współczuję ludziom którzy mają z tobą do czynienia na żywo...
A co do współczucia...hehe przekaże ale chyba lepiej być kompetentnym(zresztą ja się tutaj nie wymądrzam tylko zajeb...mnie boli jak ktoś wypisuje i mówi idiotyczne rzeczy) niż bajkopisarzem.
pzdr.
Re: jaki zbiornik c.w.u
najlepiej jakiś w miarę tani, bardzo dobre zasobniki można dostać w outletach kotłowych, np na tanieogrzewanie.pl