Witam,
szukam firmy która zrobi mi drzwi z Pvc na balkon rozwierno uchylne wymiary
wysokość 2500mm, szerokość 1560mm
Ze względu na dużą wysokość większość firm mi odmawia i tylko dwie firmy zgodziły się je zrobić we Wrocławiu
Norma 2000 norma2000.pl/ - robią takie drzwi specjalnie wzmocnione
"ZG" FIRMA HANDLOWA okna z firmy Firma AdamS H.Pędzich adams.com.pl/ drzwi robią w standardzie
obie firmy proponują profil Brügmann clasic 5-komorowy
Mam pytanie czy jest sens robić drzwi z pvc na taką wysokość mimo iż producenci dają 5 lat gwarancji, obawiam się wypaczenia i problemami z okuciami, w końcu takie skrzydło przy tej wysokości będzie ważyło ze 100kg, a w lecie jest cały czas otwarte, a może lepiej się zabezpieczyć i pomimo zapewnieniom producentów, że nie ma takiej możliwość to obniżyć drzwi do 2200mm i zrobić świetlik ??
a może zamiast robić okna na na profilu Brügmann lepiej skorzystać z oferty EMPOL empol.pl/ robią okna na profilu Schüco 6- komorowe prestiż style
Drzwi na balkon 2500 mm profil Brügmann 5-k, czy Schüco 6-k
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
zaproponowali profil Brügmann clasic 5-komorowy z wklejaną szybą (w celu usztywnienia konstrukcji), dwa skrzydła rozwierno w tym jedno uchylne wymiary szer. 780mm, wysokość 2470mm. Gwarancja 5 lat
jedno skrzydło okien które mi proponują będzie ważyło ok 80-100kg i przez cały okres letni to skrzydło będzie otwarte - obawiam się o okucia, czy nie będzie trzeba go co chwile regulować, przy takiej wadze.
jedno skrzydło okien które mi proponują będzie ważyło ok 80-100kg i przez cały okres letni to skrzydło będzie otwarte - obawiam się o okucia, czy nie będzie trzeba go co chwile regulować, przy takiej wadze.