Jaka kolejność robót krycia dachu i jaki zakres
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Jaka kolejność robót krycia dachu i jaki zakres
Witam !
Jestem nowa nA forum. Mam pytanie odnośnie wykonania dachu. Firma która buduje mi dom ma zrobić dach, ale mam wrażenie że zakres robót który mi oferują nie jest kapletny , mianowicie chcą zrobić więźbe łaty i położyć folie. dach będe kryła dachówką.Z projektu wyczytałam że jeszcze powinno być ocieplenie dachu. proszę o nienaśmiewanie się ze mnie.Niestety jestem zdana tylko na siebie a fachowcy jak to fachowcy zrobić jak najmniej za te same pieniądze. Proszę te osoby które mają to za sobą aby sie podzieliły doświadczeniem.Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Jestem nowa nA forum. Mam pytanie odnośnie wykonania dachu. Firma która buduje mi dom ma zrobić dach, ale mam wrażenie że zakres robót który mi oferują nie jest kapletny , mianowicie chcą zrobić więźbe łaty i położyć folie. dach będe kryła dachówką.Z projektu wyczytałam że jeszcze powinno być ocieplenie dachu. proszę o nienaśmiewanie się ze mnie.Niestety jestem zdana tylko na siebie a fachowcy jak to fachowcy zrobić jak najmniej za te same pieniądze. Proszę te osoby które mają to za sobą aby sie podzieliły doświadczeniem.Z góry dziękuje i pozdrawiam!
odpowiedź jest dosyć prosta: kolego betowinka - jeżeli budujesz dom teraz to najprawdopodobniej kupowałeś więźbę całkiem niedawno, a skoro tak to jest ona surowa i pełna wody. Dodatkowo pewnie ją zaimpregnowałeś, a więc dołożyłeś jakąś porcję wody. Zapewne będziesz robił w domu jakieś tynki, wylewki. Z nich odchodzi także sporo wilgoci. A jak weźmiesz to wszystko pod uwagę to zauważysz że dosyć sporo wilgoci będzie się znajdowało w budynku. Dobrze byłoby, aby ta wilgoć mogła spokojnie odparować, a nie wnikać w ocieplenie. Pozdro.