Działka pod działalność usł. - produkcyjną
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Działka pod działalność usł. - produkcyjną
Witam!
Mam działkę której plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje działalność usługowo - produkcyjną z możliwością budowy domu mieszkalego jednak z tą działalnością związanego (chyba jakoś tak to brzmi).
Teraz moje pytanie :
Jak to obejść lub co zrobić ?
Niczego nie chcę otwierać ani produkować , chciał bym sam dom mieszkalny.
Za odp. z góry dziękuję
Mam działkę której plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje działalność usługowo - produkcyjną z możliwością budowy domu mieszkalego jednak z tą działalnością związanego (chyba jakoś tak to brzmi).
Teraz moje pytanie :
Jak to obejść lub co zrobić ?
Niczego nie chcę otwierać ani produkować , chciał bym sam dom mieszkalny.
Za odp. z góry dziękuję
Pewnie jest zapis, że w budynku usługowym może na piętrze być mieszkanie.
Cięzko będzie zrobić sam budynek mieszkalny. Można pierw zrobić projekt zgodnie z planem zagosp. a póżniej wprowadzić zamienny. Tylko że to nie daje pewności pozytywnego załatwienia sprawy. Wszystko zależy od urzędnika.
Możesz też wnieść o zmiane planu zagospodarowania dla twojej działki. Ale to też co najmniej rok czasu zejdzie na załatwienie, chyba ze masz plecy.
Cięzko będzie zrobić sam budynek mieszkalny. Można pierw zrobić projekt zgodnie z planem zagosp. a póżniej wprowadzić zamienny. Tylko że to nie daje pewności pozytywnego załatwienia sprawy. Wszystko zależy od urzędnika.
Możesz też wnieść o zmiane planu zagospodarowania dla twojej działki. Ale to też co najmniej rok czasu zejdzie na załatwienie, chyba ze masz plecy.
oleyu to mogło by przejść jeśli trafi na jakiegoś niekompetentnego urzędnika (to jest możliwe hehe)
Moim zdaniem zrób poprostu w budynku mieszkalnym jedno pomieszczenie (np.ze 10m2) z osobnym wejściem, które będzie przeznaczone na działalność usługową no i po problemie. Może kiedyś się przyda albo komuś wynajmiesz
Moim zdaniem zrób poprostu w budynku mieszkalnym jedno pomieszczenie (np.ze 10m2) z osobnym wejściem, które będzie przeznaczone na działalność usługową no i po problemie. Może kiedyś się przyda albo komuś wynajmiesz
Tak też właśnie słyszałem od projektantów domów , że komuś zrobili projekt z niby warsztatem samochodowym .qdrym pisze:Moim zdaniem zrób poprostu w budynku mieszkalnym jedno pomieszczenie (np.ze 10m2) z osobnym wejściem, które będzie przeznaczone na działalność usługową no i po problemie. Może kiedyś się przyda albo komuś wynajmiesz
Z tym , że pewnie trzeba jeszcze jakieś dodatkowe pomieszczenia ,żeby dostać odbiór i ciekawe jaką (niby) działalność wybrać , żeby było najprościej .
Skoro mają być usługi to może naprawa zegarkówMario5420 pisze: Tak też właśnie słyszałem od projektantów domów , że komuś zrobili projekt z niby warsztatem samochodowym .
Z tym , że pewnie trzeba jeszcze jakieś dodatkowe pomieszczenia ,żeby dostać odbiór i ciekawe jaką (niby) działalność wybrać , żeby było najprościej .