Lustek pisze:ja nie strzelam foacha. tylko tak jak ja udzielam konkretnych odpowiedzi na forach zwiazanych z moja dziedzina tak myslalem ze tutaj rozniez takowa dostane.
jak podkreslam od poczatku nie znam sie za bardzo na elektryce ale wiem jakie srodki bezpieczensta zastosowac. to nie byla powazna awaria, a bezpieczniki wlanczalem tylko poto zeby sprawdzic miernikiem czy jest prad.i to nie srubekrecikiem z zarowka za 2 zlote tylko troszke lepszym.
mysle ze takie naprawy jak ta powinien kazdy mezczyzna potrafic zrobic.
mysle ze tamet juz nie ma sensu dlatego tez prosze moderatorow o jego zamkniecie
drogi kolego szkoda że nie wiemy jaka to jest ta twoja dziedzina , ale zakładam że nie zagraża ani tobie ani twoim bliskim .
co każdy mężczyzna powinien umieć ?
wymienić żarówkę
jak się kolega spotka z przypadkiem pełnej fazy na bolcu PE w gniazdku , a tym samym np. na obudowie pralki aut. (ekstremalne wyciąganie prania) to zrozumie w czym problem .Temu kto mostkował to gniazdko też się wydawało że umie lub przynajmniej umieć powinien ( wszystko działało ) , to że nikt tam nie zginął to czysty przypadek.
prądu nie czuć i nie widać o jego obecności dowiadujesz się kiedy łapie w zależności od wieku , rodzaju , sprawności instalacji i osprzętu albo takie niechciane odkrycie przeżyjesz albo nie .
a co jeśli do opisywanej przez ciebie linii nie jest podłączony żaden odbiornik , a jednak masz napięcie na jak to piszesz drugim kabelku ?
pozdrawiam