Mam do wyłożenia dość sporą powierzchnie posadzki płytkami ceramicznymi. Problem jest taki, że na tej posadzce położona jest warstwa farby olejnej. Nie wiem czy można bezpośrednio kłaść na to płytki? Myślałem, żeby zastosować lepszy klej (np Atlas Plus) czy może pozbyć się tej farby? czy może ktoś już miał taki przypadek? Proszę o odpowiedź jeśli ktoś co wie w tej sprawie
Problem z powierzchnią posadzki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Problem z powierzchnią posadzki
Witam.
Mam do wyłożenia dość sporą powierzchnie posadzki płytkami ceramicznymi. Problem jest taki, że na tej posadzce położona jest warstwa farby olejnej. Nie wiem czy można bezpośrednio kłaść na to płytki? Myślałem, żeby zastosować lepszy klej (np Atlas Plus) czy może pozbyć się tej farby? czy może ktoś już miał taki przypadek? Proszę o odpowiedź jeśli ktoś co wie w tej sprawie
pozdrawiam
I tu się zgodze jak nie chcesz skuwać całej posadzki to chociaż zeszlifuj ją troche żeby klej miał jakąś przyczepnośćMTW pisze:a czy ty godzisz się na zrobienie tego za własne drobne ???
bo jak przyjdzie do reklamacji to Ty będziesz winny .
olejna musi być zdjęta jako nie spójna możesz groszkować skuwać szlifować lub co ci pasuje byle się tego pozbyć
pozdrawiam
Re: Problem z powierzchnią posadzki
Bez kombinacji - posadzke pokryta klejem przykryj cienką warstwa OSB szlifowanej, na pióro - wpust i możesz spokojnie kłaść na niej co chcesz.matti231 pisze:Witam.
Mam do wyłożenia dość sporą powierzchnie posadzki płytkami ceramicznymi. Problem jest taki, że na tej posadzce położona jest warstwa farby olejnej. Nie wiem czy można bezpośrednio kłaść na to płytki? Myślałem, żeby zastosować lepszy klej (np Atlas Plus) czy może pozbyć się tej farby? czy może ktoś już miał taki przypadek? Proszę o odpowiedź jeśli ktoś co wie w tej sprawiepozdrawiam
Tak kladliśmy płytki w pomieszczeniach mokrych - zawsze było OK, chociaż mnie i naszym ludziom to na poczatku wydawalo sie podejrzane.
Wykonywalismy tylko usługę wiec za "system" odpowiadał jego dostawca.
Pozdrawiam
r.
AKUSTA - podłogi ciche i ciepłe.