Grzejniki KORADO ....

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Wojcieszko78
Początkujący
Początkujący

Grzejniki KORADO ....

Post autor: Wojcieszko78 »

... j.w. czy ktoś coś może powiedzieć na temat takich grzejników chodzi o modele VKU 22-5050-c oraz VKU 22-5070-c. Pytam bo nie mam zielonego pojęcia o typach modelach rodzajach itp. a u nas mają takie założyć i chyba troszkę jest coś nie tak - jak się dowiedziałem koszt ogrzewania na jedno mieszkanie to 9000 zł. rurki miedziane +w/w grzejniki + liczniki ciepła + złączki, kolanka itp. Z tego co sie orientowałem to koszt jednego grzejnika to około 500 zł. a ma być 5 grzejników więc 2500 zł na grzejniki a reszta na rurki miedziane coś nie chce mi się wierzyć!! Czekam na jakieś uwagi porady itd.

JWRC
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: JWRC »

+ 300 zl licznik
+ robocizna
+ zysk

przeciez te 9000 zl jak mniemam to nie tylko material. przeciez firma musi zarobic - no chyba, ze to instytucja charytatywna.

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Cena astronomiczna. Takie mieszkania robię za nieco mniej, razem z kotłem gazowym. Same grzejniki i trochę rurek za 9000 to naciąganie.
adam

JWRC
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: JWRC »

a czy w tym budynku jest remont tylko w mieszkaniach? czy sa jeszcze wymieniane instalacje w czesciach wspolnych, kotlownia itp.? moze to w tej cenie jest tez ujete?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”