Gładź Gipsar Megaron czy Cekol
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Gładź Gipsar Megaron czy Cekol
1.Gipsar Uni (podobno WZMOCNIONA FORMUŁA) 25kg 35zł
2.Megaron finisz GS1 20kg 20zł
3.Cekol C-45 20kg 35zł
Proszę opinie plusy minusy oraz tak jak w temacie proporcjonalność ceny do jakości.
Ja dodam że będzie nakładana na tynk cementowo-wapienny.
3.Cekol C-45 20kg 35zł
Proszę opinie plusy minusy oraz tak jak w temacie proporcjonalność ceny do jakości.
-
GipsKarton
- Superużytkownik

Re: Gładź Gipsar Megaron czy Cekol
bez sensu. a z jakiego to powodu akurat te szpachle?G-Slawek pisze:1.Gipsar Uni (podobno WZMOCNIONA FORMUŁA) 25kg 35zł
3.Cekol C-45 20kg 35zł
Mała poprawka. Nie wiem skąd masz te ceny ale Gipsar UNI kosztuje 26-27 zł za 25 kg. Taką cenę płacę w marketach budowlanych. I stosunek ceny do jakości jest dla mnie bardzo zadowalający.
EUROMIX również godny polecenia, można na nim troszkę dłużej popracować po nałożeniu na ścianę bo dłużej wiąże niż Gipsar Uni.
Generalnie co do gładzi, ważne jest przestrzeganie terminu ważności, która jest bardzo krótka (ok. 6 mies. od daty produkcji) i odpowiednie przygotowanie podłoża. Zbyt lekkie podejście do tego tematu zemści się okrutnie niezależnie od rodzaju i ceny użytego materiału. Pozdrawiam!
EUROMIX również godny polecenia, można na nim troszkę dłużej popracować po nałożeniu na ścianę bo dłużej wiąże niż Gipsar Uni.
Generalnie co do gładzi, ważne jest przestrzeganie terminu ważności, która jest bardzo krótka (ok. 6 mies. od daty produkcji) i odpowiednie przygotowanie podłoża. Zbyt lekkie podejście do tego tematu zemści się okrutnie niezależnie od rodzaju i ceny użytego materiału. Pozdrawiam!
A jakie inne, ja przy poprzednim remoncie swojego mieszkania był Gipsar i nie bylem zadowolony.GipsKarton pisze:bez sensu. a z jakiego to powodu akurat te szpachle?G-Slawek pisze:1.Gipsar Uni (podobno WZMOCNIONA FORMUŁA) 25kg 35zł
3.Cekol C-45 20kg 35zł
-
GipsKarton
- Superużytkownik

W skrócie, porównujesz zupełnie różne materiały o innym przeznaczeniu.G-Slawek pisze:A jakie inne, ja przy poprzednim remoncie swojego mieszkania był Gipsar i nie bylem zadowolony.GipsKarton pisze:bez sensu. a z jakiego to powodu akurat te szpachle?G-Slawek pisze:1.Gipsar Uni (podobno WZMOCNIONA FORMUŁA) 25kg 35zł
3.Cekol C-45 20kg 35zł
Pisanie takimi półsłówkami w ogóle mi nie pomaga.GipsKarton pisze:W skrócie, porównujesz zupełnie różne materiały o innym przeznaczeniu.G-Slawek pisze:A jakie inne, ja przy poprzednim remoncie swojego mieszkania był Gipsar i nie bylem zadowolony.GipsKarton pisze: bez sensu. a z jakiego to powodu akurat te szpachle?
Jeżeli masz większą wiedzę na ten temat w co nie wątpię to pisz od razu co i jak. Bo tak to są bezsensu nabijane posty.
Nie lubię Gipsaru nie ze względu na wykonawstwo bo jest przyjemny lecz na późniejsze efekty.Otóż przy malowaniu farby gęste (tiksotropowe) potrafią oderwać miękki Gipsar od podłoża i to juz jest dramat.
Twardy Cekol wyciska z gipsiarzy ostatnie poty ale to on najmniej mnie zawiódł.
Megaron - nie mam zdania.
Twardy Cekol wyciska z gipsiarzy ostatnie poty ale to on najmniej mnie zawiódł.
Megaron - nie mam zdania.
ja stosuję najczęściej Cekol C-45, ponieważ mogłem go zastosować w różnych przypadkach - i u klientów którzy dopiero budowali domy czy mieszkania i podczas remontów starych mieszkań. można oszczedzić też trochę na farbie, bo Cekol daje już całkiem fany kolor. jak mi zostanie nadmiar to moge go długo wykorzystac, jjest dłużej ważny. może kosztuje trochę drożej, ale w rezultacie opłaca sie bardziej
jak wybrać najlepszego wykonawcę?
Witam serdecznie, podpinam się pod temat, bo jak założyłem nowy wątek, to niweiele było w nim wpisów - może tutaj pójdzie lepiej.
Mam do wyremontowania mieszkanie w wielkiej płycie we Wrocławiu (głównie gładzie albo płyty + 2 ściany do wyburzenia).
Ponieważ jestem kompletnie zielony w tej kwestii, zanim zacznę szukać wykonawców chciałbym dowiedzieć się czegoś, o tym co jak, za ile i dlaczego.
Zależy mi na tym, by robota była wykonana starannie a ściany naprawdę były gładkie i proste. Na co zwrócić uwagę przy wyborze wykonawcy? O co pytać? Ile powinna kosztować taka usługa?
A może znacie jakieś miejsca gdzie znajdę dobrych fachowców z mojego miasta?
Mam do wyremontowania mieszkanie w wielkiej płycie we Wrocławiu (głównie gładzie albo płyty + 2 ściany do wyburzenia).
Ponieważ jestem kompletnie zielony w tej kwestii, zanim zacznę szukać wykonawców chciałbym dowiedzieć się czegoś, o tym co jak, za ile i dlaczego.
Zależy mi na tym, by robota była wykonana starannie a ściany naprawdę były gładkie i proste. Na co zwrócić uwagę przy wyborze wykonawcy? O co pytać? Ile powinna kosztować taka usługa?
A może znacie jakieś miejsca gdzie znajdę dobrych fachowców z mojego miasta?