Mieszanie farb różnych producentów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
konrad_krolak
- Początkujący

Mieszanie farb różnych producentów
Narodziła mi się koncepcja rozjaśnienia kolorowego Duluxa inną farbą emulsyjną. Generalnie chodzi o przedpokój, w którym ściany mają być zielone, a sufit i inne fragmenty chciałem zrobić trochę jaśniejsze. Mam z poprzedniego malowania pół puchy białej farby (nie pamiętam nazwy, ale to nie Dulux, i nie żadna tam "1"), więc szkoda mi kupować nowej.
I tu pojawia się pytanie: czy ten kolorowy Dulux w połączeniu z białą farbą innej firmy nie spowoduje jakiś rewolucji??
I tu pojawia się pytanie: czy ten kolorowy Dulux w połączeniu z białą farbą innej firmy nie spowoduje jakiś rewolucji??
-
konrad_krolak
- Początkujący

Mieszanie
Sprawdziłem te farby.
Zasadniczo chodzi o dodanie paru kropli białego Decorala (ekologiczna farba emulsyjna polinak) do zielonego Duluxa (lateksowa)
Jaki będzie efekt? Odpadnie zaraz po wyschnięciu, czy się w ogóle nie przyklei?
Ma ktoś więdzę na ten temat?
Zasadniczo chodzi o dodanie paru kropli białego Decorala (ekologiczna farba emulsyjna polinak) do zielonego Duluxa (lateksowa)
Jaki będzie efekt? Odpadnie zaraz po wyschnięciu, czy się w ogóle nie przyklei?
Ma ktoś więdzę na ten temat?
Re: Mieszanie farb różnych producentów
Ja od siebie z czystym sumieniem mogę polecić http://mixmann.com . Firma oferuje naprawdę dobrej jakości urządzenia do barwienia tynków oraz farb. W razie jakichś problemów czy usterki bez problemu można się do nich zgłosić w sprawie serwisu wszystko załatwią niedrogo i szybko.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Dobra robota
nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł. Generalnie nie jestem zwolenniczką mieszania farb.
W tamtym roku kupowałem mieszalnik ręczny do siebie do sklepu i do tej pory działa bezawaryjnie. Aparat jest kupowany od firmy Mixmann – htp://mixmann.com. Dobry kontakt z obsługą, nie było nigdy problemów żeby się do nich dodzwonić, a akurat jakiś czas temu miałem kilka pytań odnośnie pompy i konserwacji.
najlepiej takie farby wymieszać w sklepach budowlanych pod okiem fachowca.
Też mi się wydaje, że lepiej samemu się nie bawić w mieszanie farb...
Jeszcze dwóch różnych typów i marek.
Polecam farby marki Sempre. Producent nie jest tak rozreklamowany jak pozostałe firmy,
a ma naprawdę świetne jakościowo produkty. Zrobią Ci kolor jak tylko zechcesz
Jeszcze dwóch różnych typów i marek.
Polecam farby marki Sempre. Producent nie jest tak rozreklamowany jak pozostałe firmy,
a ma naprawdę świetne jakościowo produkty. Zrobią Ci kolor jak tylko zechcesz
dokładnie, będą wiedzieli jakie proporcje zachować i jakie gatunki farb można ze sobą zmieszać.
Z doświadczenia wiem że to się nie sprawdza.
Ja też kiedys próbowałem tak robić i szczerze odradzam. Farba po tym traci swój kolor i konstystencja jest do niczego.
Sam bym się w to nie bawił. Albo w sklepie, alebo kupić już odpowiedni kolor.
Zrobiłem tak kiedyś i wyszło z tego jedno wielkie nic..
no właśnie, bo samemu lepiej za takie rzeczy się nie zabierać.
Hej! W sklepie powinni ci wymieszać i oczywiście sprawdzić czy takie mieszkanie będzie w danym przypadku w ogóle możliwe