Garderoba dla niej
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Garderoba dla niej
Witam,
Planuje urządzić garderobę, bardziej dla żony niż dla mnie. Chciałbym też żeby to była niespodzianka więc nie mogę zapytać jej o zdanie - jaka jej się podoba, jakie kolory itp. Dlatego zawracam się z prośbą do Pań - gdzie znajdę firmę która mi zrobi solidną i ładną garderobę w miarę szybko. Wolałbym, żeby to była firma a nie stolarz. Może wpadła wam jakaś w oko w jakimś katalogu, albo same już macie takową.
Będę wdzięczny za rady i opinie!
Planuje urządzić garderobę, bardziej dla żony niż dla mnie. Chciałbym też żeby to była niespodzianka więc nie mogę zapytać jej o zdanie - jaka jej się podoba, jakie kolory itp. Dlatego zawracam się z prośbą do Pań - gdzie znajdę firmę która mi zrobi solidną i ładną garderobę w miarę szybko. Wolałbym, żeby to była firma a nie stolarz. Może wpadła wam jakaś w oko w jakimś katalogu, albo same już macie takową.
Re: Garderoba dla niej
Witam. Gdzie mieszkasz? Napisz -i.liber@wp.pl. - pokażę Ci fotki ze swojej.Janis pisze:Witam,
Pozdrawiam.
Mieszkam w okolicach Radomia. A to Ty Liber masz jakąś firmę?
Szukając w internecie znalazłem garderoby Komandora (z tego co wiem maja fabrykę kolo mojego miasta) - w zasadzie tylko tej firmy były jakieś porządne, a tak to nic
Jakbym miał się zdecydować na Komandora to i tak nie wiem którą aranżacje wybrać.
Szukając w internecie znalazłem garderoby Komandora (z tego co wiem maja fabrykę kolo mojego miasta) - w zasadzie tylko tej firmy były jakieś porządne, a tak to nic
Jakbym miał się zdecydować na Komandora to i tak nie wiem którą aranżacje wybrać.
Tak mam - specjalizuje sie: w schodach /różnych/, kuchnie na miarę, garderoby i inne zbudowy. Garderoba zależy od przeznaczonego na ten cel pomieszczenia. Moja jest wejściową garderobą o wymiarach 2,30 x 4,20 = 9,66 m2 - 7 drzwi przesuwnych w systemie "Laguny". Nie wiele jest istotne Komandor, czy Laguna. Mają podobne ramiaki, prowadnice, okucia jezdne. Aranżacja to jest to: zmysł wykonawcy - nie ma szablonu. Garderoba to tak jak z kuchnią: - można zrobić zwykłą bardzo prostą, a można zrobić ful wypas. Zależy jak ją zaprojektujesz i jakie bedzie posiadałe wyposażenie wewmętrzne. Jesli bedą rurki na wieszaki i półki na szmatki - to jest prosta i tania. Jeśli natomiast wyposażysz ja w dobre szuflady i prowadnice szuflad, kosze, pantografy /specjalne opuszczane wieszaki ubrań/, Wysuwny wieszak na spodnie, miejsce na deskę do prasowania, miejsce na drabinkę domową, szufladę kratkową na biżuterię, postawisz ją na toczonych nóżkach z podłogą, zastosujesz oświetlenie rożnorodne, nawet niebo na suficie z diodek, lustro przesuwne, w drzwiach wstawki szkła mlecznego, czy piaskowanego, oddzielone to listwami aluminiowymi, w poziomie czy w jodełkę itd - można wymyślac i dodawać - to wtedy garderoba jest wypas. Mnie same materiały kosztowały ponad 6 tys. zł. - robocizna moja - nie liczę. Podaj e-meila podrzucę Ci kilka fotek mojej dla mojej Pani i innych garderobek. /proste czy skośne/. Pozdrawiam.Janis pisze:Mieszkam w okolicach Radomia. A to Ty Liber masz jakąś firmę?
Szukając w internecie znalazłem garderoby Komandora (z tego co wiem maja fabrykę kolo mojego miasta) - w zasadzie tylko tej firmy były jakieś porządne, a tak to nic :(
LIBER
Tak, wiem ze na taką garderobę potrzeba oddzielne pomieszczenie, ale już miałem zagospodarowane miejsce na garderobę w planie domu.
Wiem, ze to Komandor,wydaje mi się, że żonie takie kolory będą się podobać bo okna w garderobie brak, wiec musi być jasna. Przydałoby się zamontować jakieś ciekawe oświetlenie...
Wiem, ze to Komandor,wydaje mi się, że żonie takie kolory będą się podobać bo okna w garderobie brak, wiec musi być jasna. Przydałoby się zamontować jakieś ciekawe oświetlenie...
Witam. Moja garderoba jest właśnie wejściowa - specjalne pomieszczenie 9 m2 z oknem i posiada kilka rodzai oświetleń. W zależności od potrzeb używam odpowiedni rodzaj oświetlenia, lub wszystkie razem. Mam oświetlenie kinkietowe - ścienne, panel przysufitowy oświetleniowy z oprawami diody - led w zdłuż ściany garderoby, /długość garderoby ponad 4 mb, 7 drzwi z lustrem i pozostałe drzwi z wstawką szkła matowego, oraz obniżony sufit o 4 cm w panelach - /można zrobić na płytach regipsu/ i wmontowane są tam diody białe fi 10 mm w specjalnych oprawach - to oświetlenie stanowi jako gwieździste niebo z dużym wozem. Super efekt.!Janis pisze:Tak, wiem ze na taką garderobę potrzeba oddzielne pomieszczenie, ale już miałem zagospodarowane miejsce na garderobę w planie domu.
LIBER
Ciekawy pomysł na to niebo, tylko to muszę elektryka zatrudnić. Żadna Pani nie chce mi pomóc wybrać garderoby wiec może spróboje jeszcze tak:
komandor.pl/grafika/baza/gal_30_komandor03.jpg
czy ta:
komandor.pl/grafika/baza/gal_30_komandor17.jpg
Chodzi mi też o wybór kolorystyki. Znajomi bardzo polecają tego Komandora, a z innymi firmami nigdy nie miałem do czynienia wiec wybrałem ich.
komandor.pl/grafika/baza/gal_30_komandor03.jpg
czy ta:
komandor.pl/grafika/baza/gal_30_komandor17.jpg
Chodzi mi też o wybór kolorystyki. Znajomi bardzo polecają tego Komandora, a z innymi firmami nigdy nie miałem do czynienia wiec wybrałem ich.
Witam,
niespodzianka bardzo udana, jak tylko żona wróciła z delegacji - od razu poprosiłem ją żeby zajrzała do naszego pomieszczenia 'na wszystko' - i tu zaskoczenie
Wybrałem w końcu jasny zestaw, szukałem i znalazłem nawet podobny zielony szezlong
Oświetlenie zrobiłem tylko boczne.. co chyba żonie nie za bardzo się spodobało, ale co da się jakoś naprawić 
Komandor bardzo dobrze się spisał, wszystko szybko i sprawnie zamontowali.
Najważniejsze, że żona zadowolona
niespodzianka bardzo udana, jak tylko żona wróciła z delegacji - od razu poprosiłem ją żeby zajrzała do naszego pomieszczenia 'na wszystko' - i tu zaskoczenie
Wybrałem w końcu jasny zestaw, szukałem i znalazłem nawet podobny zielony szezlong
Komandor bardzo dobrze się spisał, wszystko szybko i sprawnie zamontowali.
Najważniejsze, że żona zadowolona
Oj chyba każda żona życzyłaby sobie takiego męża, który robiłby niespodzianki, i to jakie
Bardzo fajny pomysł, tym bardziej, że chyba każda kobieta chciałabym mieć w swoim domu garderobę z prawdziwego zdarzenia. Gratuluję pomysłu 
Bo ja wiem.... ja bym chyba jednak wolała uzgodnić z mężem wygląd tej garderoby, żeby później nie było nieprzyjemnych niespodzianek. No chyba, że faktycznie mąż zdecydowałby się na fachową firmę projektową.
Ale np. dostać taką garderobę, hoho.
budujemydom.pl/images/stories/wykonczenie/garderoba_dom9_250.jpg
Ale np. dostać taką garderobę, hoho.
budujemydom.pl/images/stories/wykonczenie/garderoba_dom9_250.jpg
Bardzo dobrą firmą, która zajmuje się projektowaniem jest firma n-design. Wykonują bardzo piękne projekty i myślę, że zarówno Pan jak i pańska żona będziecie bardzo zadowoleni. Najważniejsze jest chyba to, że ta firma ma bardzo fachowe podejście do każdego klienta. I koszt projektu dostosowują do możliwości i budżetu danej osoby..
ps. Też chciałabym mieć męża, który zrobiłby mi taką niespodziankę:)
ps. Też chciałabym mieć męża, który zrobiłby mi taką niespodziankę:)