nieszczelne opierzenie
Moderator: Redakcja e-dach.pl
nieszczelne opierzenie
Witam
mam problem z nieszczelną obróbką dekarską
dobudowałem do sciany szczytowej starego domu łazienkę i pokryłem blachodachówką
została zrobiona obróbka blacharska ale jak się dowiedziałem jest za mały kont nachylenia i jak deszcz zacina to potrafi dostać się pod blache
czy są jakieś sposoby uszczelnienia wykluczam oczywiście piankę
dobudowałem do sciany szczytowej starego domu łazienkę i pokryłem blachodachówką
została zrobiona obróbka blacharska ale jak się dowiedziałem jest za mały kont nachylenia i jak deszcz zacina to potrafi dostać się pod blache
kolego awieuro niepotrzebnie zaczynasz docinać, skoro nieudzielasz pytającemu odpowiedzi. A MistrzJan podał słuszne rozwiązanie problemu, zresztą identyczne do tego jakie sam zaproponowałem. MistrzJan pisze o papie bo może niemiał do czynienia z foliami, ale to nie powód żeby tworzyć tego typu docinki. Pozdrawiam i życzę mniej emocji.
Re: nieszczelne opierzenie
Opierzenie ściana - blachodachówka powinno być na blachę, a nie pod nią. Jeśli jest poprawnie wykonane wtedy woda prędzej przeciśnie się łączeniem między arkuszami blachodachówki niż przy opierzeniu. Jedyna wada tej metody opierzania to estetyka.piter3281 pisze:Witam
@MistrzJan
Ta dobrej klasy papa to bezpośrednio na blachę??
EDIT:
Drogi Rafale kolega awieuro pewnie ma lepszą metodę tylko objęta jest tajemnicą zawodową. "Silikon najlepszym przyjacielem dekarza"
-
gary_speed
- Początkujący

Re: nieszczelne opierzenie
Panie Janie ja też klęczę na dachach tyle lat co pan,lecz myślę jeśli ta obróbka jest na wierzchu to na pewno jest za krótka że woda może się cofnąć lub wadliwie jest wykonana.
Patrz swoim wnętrzem a zobaczysz więcej..