Kosztorys domu
-
mareklipin
- Początkujący

Kosztorys domu
Witam serdecznie
Czy jest Państwu znany jakiś program umożliwiający sporządzenie samemu przyblizonego kosztorysu wybudowania domu od podstaw po sam dach
dzięki z góry
Czy jest Państwu znany jakiś program umożliwiający sporządzenie samemu przyblizonego kosztorysu wybudowania domu od podstaw po sam dach
dzięki z góry
mareklipin
- Wykanczam-mieszkanie
- Początkujący

Kosztorys
Przyznam, że nie wiem nic na temat takiego programu, niemniej jednak bardzo przybliżony koszt postawienia domku jednorodzinnego w stanie surowym, to ok. 150 tys. Niestety wykończenie tego kosztuje trochę, ale tutaj jest już dużo łatwiej o wycenę kosztów - wystarczy zgłosić się do jakiejś firmy remontowej i o taki kosztorys poprosić. Być może firmy stawiające domy, również zaoferują taką wycenę? Zawsze warto spróbować.
Re: Kosztorys domu
Witammareklipin pisze:Witam serdecznie
dzięki z góry
A sprawdzałeś w serwisach z projektami gotowymi?
W wielu serwisach dostępne są kosztorysy (za free). Ja korzystałem np. z tego:
[url]e-projekty.pl[/url] - większość projektów ma możliwość pobrania kosztorysu (po zalogowaniu się).
Pzdr P
Wcale z tego nie korzystam - jak admin zmienia, to admin mógłby napisać (zmieniono admin, zgodnie z regulamin forum).plutek pisze: W wielu serwisach dostępne są kosztorysy (za free). Ja korzystałem np. z tego:
[url]e-projekty.pl[/url] - większość projektów ma możliwość pobrania kosztorysu (po zalogowaniu się).
Pzdr P
-
amatl
mareklipin pisze:Witam serdecznie
dzięki z góry
Witam!...programy takie istnieją ale są odpłatne....darmowe są raczej na poszczególne elementy budowy...sporo darmowych programów do kalkulacji budowy wskazano na stronie remiz.com.pl.....np. http://www.remiz.com.pl/programy-budowlane-darmowe.htm