Kosztorys domu

Dom jednorodzinny czy wielorodzinny z poddaszem użytkowym czy parterowy? Jaki projekt domu jednorodzinnego wybrać? Jak dostosować projekt gotowy do naszych potrzeb? Zapraszamy do wymiany uwag i spostrzeżeń oraz nurtujących problemów dotyczących projektów domów oraz do zamieszczania zdjęć z realizacji Waszych domów.
mareklipin
Początkujący
Początkujący

Kosztorys domu

Post autor: mareklipin »

Witam serdecznie

Czy jest Państwu znany jakiś program umożliwiający sporządzenie samemu przyblizonego kosztorysu wybudowania domu od podstaw po sam dach

dzięki z góry
mareklipin

monikast
Początkujący
Początkujący

Post autor: monikast »

Czy jest Państwu znany jakiś program umożliwiający sporządzenie samemu przyblizonego kosztorysu wybudowania domu od podstaw po sam dach

Witam
nie znam programu, mam podobny problem.ale boje sie ze jak sama zrobie moge popiełnic bląd i to kosztowny

Awatar użytkownika
Wykanczam-mieszkanie
Początkujący
Początkujący

Kosztorys

Post autor: Wykanczam-mieszkanie »

Przyznam, że nie wiem nic na temat takiego programu, niemniej jednak bardzo przybliżony koszt postawienia domku jednorodzinnego w stanie surowym, to ok. 150 tys. Niestety wykończenie tego kosztuje trochę, ale tutaj jest już dużo łatwiej o wycenę kosztów - wystarczy zgłosić się do jakiejś firmy remontowej i o taki kosztorys poprosić. Być może firmy stawiające domy, również zaoferują taką wycenę? Zawsze warto spróbować.

plutek
Początkujący
Początkujący

Re: Kosztorys domu

Post autor: plutek »

mareklipin pisze:Witam serdecznie

dzięki z góry
Witam

A sprawdzałeś w serwisach z projektami gotowymi?

W wielu serwisach dostępne są kosztorysy (za free). Ja korzystałem np. z tego:
[url]e-projekty.pl[/url] - większość projektów ma możliwość pobrania kosztorysu (po zalogowaniu się).

Pzdr P

plutek
Początkujący
Początkujący

Post autor: plutek »

plutek pisze: W wielu serwisach dostępne są kosztorysy (za free). Ja korzystałem np. z tego:
[url]e-projekty.pl[/url] - większość projektów ma możliwość pobrania kosztorysu (po zalogowaniu się).

Pzdr P
Wcale z tego nie korzystam - jak admin zmienia, to admin mógłby napisać (zmieniono admin, zgodnie z regulamin forum).

Przemek

Post autor: Przemek »

spamerów blokujemy na tym forum !

amatl

Post autor: amatl »

mareklipin pisze:Witam serdecznie

dzięki z góry

Witam!...programy takie istnieją ale są odpłatne....darmowe są raczej na poszczególne elementy budowy...sporo darmowych programów do kalkulacji budowy wskazano na stronie remiz.com.pl.....np. http://www.remiz.com.pl/programy-budowlane-darmowe.htm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty domów jednorodzinnych”