grzejnik do łazienki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
wampir_wawelski
- Aktywny

podepnę się pod temat.
Chcę kupić grzejnik do łazienki (ok 9 m2). Będzie służyć do tego, do czego powinien, czyli podgrzania skarpetek
czy na coś powinienem zwrócić szczególnego uwagę? czy brać to co mi się podoba, bardzej lub mniej drabiniasta? firmowe czy to już nie ma większego znaczenia?
Z góry dzięki
Chcę kupić grzejnik do łazienki (ok 9 m2). Będzie służyć do tego, do czego powinien, czyli podgrzania skarpetek
czy na coś powinienem zwrócić szczególnego uwagę? czy brać to co mi się podoba, bardzej lub mniej drabiniasta? firmowe czy to już nie ma większego znaczenia?
Z góry dzięki
Ja bym kupił małą drabinkę, do wysuszenia tylko jakiegoś ręcznika (400w) i powiesił 8 żeberek grzejnika alumioniowego np. z kfa. Podłogówka odpada potrzebuje z 2 dni zanim się nagrzeje, a grzejniki stalowe najczęściej zaczynają korodować.wampir_wawelski pisze:podepnę się pod temat.
Chcę kupić grzejnik do łazienki (ok 9 m2). Będzie służyć do tego, do czego powinien, czyli podgrzania skarpetek![]()
Z góry dzięki
Czy sprzedawca powinien kłamać ?
-
Piękna Łazienka
- Początkujący

A zwykły grzejnik
Osobiście uważam grzejniki "drabinki" za mało pożyteczne. Lepszym rozwiązaniem jest zastosowania tradycyjnego grzejnika o odpowiedniej mocy. Jeśli w łazience nie ma odpowiedniej temperatury to zazwyczaj szybko z niej uciekamy, a przecież nie o to chodzi. Jeśli zamierzamy na drabince suszyć ręcznik itp to jego wydajność dodatkowo spada i w łazience jest jeszcze chłodniej. Obecnie grzejniki płytowe produkowane są w różnych wariantach (21,22 itp) więc każdy znajdzie zgrabny grzejnik do łazienki, który dodatkowo zapewni odpowiednią temperaturę na wieczorne kąpiele.
Wojtek
-
Przemek
co masz na myśli pisząc tradycyjny grzejnik ?
zaglądałeś na www.e-instalacje.pl i www.e-mieszkanie.pl ?
zaglądałeś na www.e-instalacje.pl i www.e-mieszkanie.pl ?
Ostatnio zmieniony 09 lip 2009, 20:52 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: A zwykły grzejnik
No to ja gratuluję żonki Panu i zastanawiam się jak Pan będzie suszył ten ręcznik, drabnka ma być elementem dekoracyjny i służyć wyłącznie do przesuszenia jekiegoś ręcznika. Taka mała rada grzejniki typu c-22, czy v-21 nie nadają się do łazienki, , max 8 lat i wyjdzie Panu rdza.Piękna Łazienka pisze:Osobiście uważam grzejniki "drabinki" za mało pożyteczne. Lepszym rozwiązaniem jest zastosowania tradycyjnego grzejnika o odpowiedniej mocy. Jeśli w łazience nie ma odpowiedniej temperatury to zazwyczaj szybko z niej uciekamy, a przecież nie o to chodzi. Jeśli zamierzamy na drabince suszyć ręcznik itp to jego wydajność dodatkowo spada i w łazience jest jeszcze chłodniej. Obecnie grzejniki płytowe produkowane są w różnych wariantach (21,22 itp) więc każdy znajdzie zgrabny grzejnik do łazienki, który dodatkowo zapewni odpowiednią temperaturę na wieczorne kąpiele.