Membrana Tyvek Pro - klejenie
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Po pierwsze Panie Janie piszemy o membranie, po drugie 35lat praktyki to nie wszystko, należy robić zgodnie z wytycznymi producenta, jeżeli napisane, sklejać na zakładach to sklejamy, jeżeli nie, to nie ma takiej potrzeby (nie każdy producent nakazuje sklejać) ale ja wzorem Pana , robię to zawsze, tak dla mojego spokoju. Pozdrawiam
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !
Dokladne uszczelnienie to podstawa
Z całym szacunkiem Panie Janie, ale zgadzam się z Panem Rudolfem. Nie sklejanie membran na zakładkach to dla mnie całkowita porażka, tym bardziej w dobie budownictwa energoszczędnego. Każdy z czołowych producentow folii/membran zaleca sklejanie na zakładach. Ja tak robie zawsze. Sklejanie na zakladach to podstawa a sa przeciez jeszcze inne miejsca o wiele bardziej "newraligiczne". Na zakladach nie sklejaja tylko takie ekipy, ktore robia dach na czas, myslac juz o nastepnym zleceniu. Czy slyszal Pan o testach szczelnosci, ktore dosc powszechnie wykonuje sie na zachodzie?
to ja równiez przepraszam
Ciesze sie, ze wszystko jasne. Byc moze to troche moje przewrazliwienie, poniewaz coraz czesciej mam "przyjemnosc" poznawac wlasnie nie dokladnych wykonawcow. Rowniez pozdrawiam i wesolych swiat wszystkim uzytkownikom forum.
Lepiej oddzielnie
Nigdy zespolona nawet najlepszej firmy. Jak mowimy o dokladnosci to zastosuj osobna tasme. Tasmy zespole sa gorszej jakosci (producenci oszczedzaja) i w pewnych momentach nie widzisz jak sie przykleja. Jezeli finansowo kulejesz to wez zespolona ale w ostatecznosci.