bateria kulowa do prysznica

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

bolo015
Początkujący
Początkujący

bateria kulowa do prysznica

Post autor: bolo015 »

Dzień dobry
Proszę o opinię w sprawie użytkowanie bateri kulowej do prysznica podłączonej do instalacji z gazowym przepływowym podgrzewaczem wody. Podgrzewacz posiada zapłon elektroniczny a nie poprzez turbinkę. Opinie wielu ludzi słyszłem że z junkersem nie wolno instalować tych baterii a ja nie wiem dlaczego. Przecież nie powodują dużego spadku ciśnienia ani wielkich ograniczeń przepływu aby zakłucić prawidłową pracę piecyka. W końcu posiada on wszystkie zabespieczenia i są one sprawne.
W końcu obsługa tego typu baterii pod prysznicem jest bardzo wygodna. Proszę zatem o waszą opinię a w szczególności o praktyczne doświadczenia.

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Moje praktyczne doświadczenia są takie, że zainstalowałem sporo takich baterii do "Junkersów" i nawet mi do głowy nie przyszło, że może być coś nie tak. Działają i tyle.
adam

bolo015
Początkujący
Początkujący

Post autor: bolo015 »

Bardzo dziękuję za odpowiedź. W związku z tym nie mam wątpliwości w zamontowaniu jej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”