Klimatyzacja - internetowe oferty

Jeżeli Twoje rachunki za ogrzewanie są spore, masz pleśń w pokoju to może być spowodowane złą wentylacją w domu czy w mieszkaniu. Dowiedz się jak temu zaradzić i stworzyć zdrowy klimat w domu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

dobraklimacom
Początkujący
Początkujący

Klimatyzacja - internetowe oferty

Post autor: dobraklimacom »

Proponuję wystawić znane sklepy internetowe w których można się zaopatrywać w klimatyzatory.

Moja propozycja www.e-instalacje.pl

Daniel

artur8
Początkujący
Początkujący

Re: Klimatyzacja - internetowe oferty

Post autor: artur8 »

a ja odradzam zakupu przez sklepy internetowe i allegro. niestety przekonalem sie na wlasnej skórze, że to był błąd. Kupiłem 2 lata temu na allegro po okazyjnej cenie zestaw LG S12AHP, oczywiscie urzadzenie jak przyszlo wydawalo sie w porządku. Mialem problem ze znalezieniem firmy instalacyjnej, która chcialaby mi zamontowac (w poznaniu jest ich wiele). Wkoncu znalazlem ekipe, która zamontowala, skasowala drugie tyle co za klime i pojechala.

Cieszylem sie chlodem 2 miesiace po czym klimatyzator przestał działać. Dzwonilem do sklepu, co mam zrobić, oni odpowiedzieli, że firma montujaca nie miala autoryzacji i na pewno źle zamontowała. Zadzwonilem do firmy instalacyjnej oni mowili, że pewnie wadliwa maszyna ale oni części nie ściągną bo za to będą musieli płacić. Nie chcieli do mnie przyjechać bo mieli pełno roboty niby.

Koniec końców poczytałem w necie, że ściągniecie tego klimatyzatora ze ściany i odesłanie do sklepu po tym czasie jest bezsensu bo wtedy sprzedawca udowodni mi, że źle był przeprowadzony demontaż itd.

Mam piękną atrapę na ścianie póki co i dalej szukam firmy, która mi ją naprawi o ile się da. Dlatego wszystkim szczerze odradzam zakupu taniego sprzetu na allegro i wybierania osobno firmy do montażu.

Obrazek

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Trzy lata grzeje i chłodzę powietrzną pompą ciepła mieszkanie i sklep - pompę przywiozła firma montująca z gwarancją - zapłaciłem za wszystko 3500zł za Toshibę Daisekai
Jak porządna firma przywozi urządzenie i montuje - nie może zwalić winy na urządzenie czy montaż, gdyby coś nie tak - dzwonie i przyjeżdżają.

AdiK
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: AdiK »

Niestety ludziom się wydaje, że kupowanie przez internet to oszczędność, a sprzedawcy w tradycyjnych sklepach, mający zazwyczaj nieco wyższe ceny, chcą ich po prostu orżnąć.
Prawda jest taka, że urządzenia wymagające fachowego montażu powinny być kupowane w tradycyjnych sklepach instalacyjnych, hurtowniach czy przez instalatora, który zazwyczaj bierze odpowiedzialność za montowane urządzenia i często sprzedaje je z 8% VAT-em, co może w ostatecznym rozrachunku wyjść taniej niż zakup w internecie.
Kiedyś ściągałem do firmy nagrzewnicę z VTS-u, spedytor przywiózł paczkę, z zewnątrz nie zauważyłem oznak uszkodzenia, więc podpisałem list przewozowy. Po rozpakowaniu okazało się, że nagrzewnica jest uszkodzona (króćce solidnie pogięte, wszystkie lamele powypadane). Dopiero jak się dobrze przyjrzałem kartonowi, zauważyłem dwa kółka odciśnięte na kartonie (przewoźnikowi paczka z nagrzewnicą musiała zlecieć dokładnie na króćce przyłączeniowe). No i miałem problem, bo przewoźnik miał podpisany czysty list a producent twierdził, że wysłał sprawne i nieuszkodzone urządzenie...

złoty doradca forum:
instalator-1 pisze:
pracuś-c156 pisze: Wydaje mi się, że będzie można tam coś rozsądnego na moje potrzeby wybrać jednak zastanawiam się czy warto kupować kotły przez internet. Wolałbym chyba wcześniej taki kocioł obejrzeć.

Kupował ktoś z was jakiś kocioł przez internet?
Zawsze możesz sprawdzić sobie jakiś piec w najbliższym sklepie stacjonarnym a potem go zamówić przez internet.

Kajol
Początkujący
Początkujący

Post autor: Kajol »

Ja mogę polecić sklep http://klimado.pl chociaż nie zamawiałam klimatyzacji bezpośrednio przez sklep tylko telefonicznie. Personel sklepu doradził optymalne urządzenie i zaproponował montaż klimatyzacji. Dzięki połączeniu usługi sprzedaży z usługa montażu zaoszczędziłam 15%. I co najważniejsze w tym wszystkim to niespotykana kultura montażu. Wszystko wykonane czyściutko, sprawnie i bez przerw na kawkę, papieroska itp.

krzysztof-mirtel
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: krzysztof-mirtel »

Ja z kolei skorzystałem z oferty krakowskiej firmy MD Systemy i polecam ich usługi. Zakładali mi 2 lata temu klimatyzację w biurze i nie było z nią żadnych problemów. Zgłosiłem się po ich ofertę z takiej gazetki z rabatami, podaję od razu linka, jakby ktoś chciał skorzystać http://www.rabatybudowlane.pl/

klimatfor
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: klimatfor »

Ja polecam skorzystac z uslug tej firmy: http://www.ekoklima.com.pl
Ja osobiscie jestem bardzo zadowolony, klimatyzator sie sprawdza.
stagg

PiotrNiski
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: PiotrNiski »

Również jestem zdania, że lepiej czasem nie ryzykować przez internet, tylko kupić sprzęt w sklepie i zamówić specjalistów do montażu.

Bartik
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Bartik »

To przecież można kupić klimatyzację przez internet wraz z montażem. Takie usługi oferuje przykładowo firma apclima.pl i ja z tego skorzystałem. Dlatego zakup przez internet jest jak najbardziej bezpieczny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wentylacja i klimatyzacja”