mocowanie słupków do płyty balkoniwej

Czy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami ogrodu z tarasem czy malutkiego balkonu musimy się zastanowić nad aranżacją tego miejsca i doborem roślin. Tutaj znajdziesz inspiracje, ciekawe pomysły i nietypowe rozwiązania związane z tym tematem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

ziomek1
Początkujący
Początkujący

mocowanie słupków do płyty balkoniwej

Post autor: ziomek1 »

witam mam zamiar robić balkony ale mam mały problem.
głównie chodzi o balustrady bo będą zrobione z drewna i tu jest problem bo nie wiem jak przykręcić słupek drewniany do płyty betonowej balkon będzie wyłożony płytkami. potrzebuje jakiegoś rozwiązania

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: kielo »

A nie lepiej by było przykręcić do czoła balkonu,przynajmniej byś był pewny że pózniej nie będzie przeciekało

ziomek1
Początkujący
Początkujący

Post autor: ziomek1 »

ale do czoła płyty?? jak tak to jak ktoś sie oprze to może wyłamać myślałem o mocowaniu w jakimś profilu wygldałoby to tak że profil załóżmy że słupek ma 12x8 i taki profil slepy z dołu przykręcić do płyty a potem włożyć słupek i przykręcić go do ścian tego profilu ale nie wiem czy jset coś takiego kiedyś widziałem takie cóś nawet ocynkowane :lol:

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: kielo »

ziomek1 pisze:ale do czoła płyty?? jak tak to jak ktoś sie oprze to może wyłamać myślałem o mocowaniu w jakimś profilu wygldałoby to tak że profil załóżmy że słupek ma 12x8 i taki profil slepy z dołu przykręcić do płyty a potem włożyć słupek i przykręcić go do ścian tego profilu ale nie wiem czy jset coś takiego kiedyś widziałem takie cóś nawet ocynkowane :lol:
Skoro chcesz z góry mocowanie to przykręcić stopke w kształcie kwadratu i do niej słupek ewentualnie jak nie ma możliwości to przyspawać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrody, balkony i tarasy”