witam mam zamiar robić balkony ale mam mały problem.
głównie chodzi o balustrady bo będą zrobione z drewna i tu jest problem bo nie wiem jak przykręcić słupek drewniany do płyty betonowej balkon będzie wyłożony płytkami. potrzebuje jakiegoś rozwiązania
mocowanie słupków do płyty balkoniwej
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
ale do czoła płyty?? jak tak to jak ktoś sie oprze to może wyłamać myślałem o mocowaniu w jakimś profilu wygldałoby to tak że profil załóżmy że słupek ma 12x8 i taki profil slepy z dołu przykręcić do płyty a potem włożyć słupek i przykręcić go do ścian tego profilu ale nie wiem czy jset coś takiego kiedyś widziałem takie cóś nawet ocynkowane 
Skoro chcesz z góry mocowanie to przykręcić stopke w kształcie kwadratu i do niej słupek ewentualnie jak nie ma możliwości to przyspawaćziomek1 pisze:ale do czoła płyty?? jak tak to jak ktoś sie oprze to może wyłamać myślałem o mocowaniu w jakimś profilu wygldałoby to tak że profil załóżmy że słupek ma 12x8 i taki profil slepy z dołu przykręcić do płyty a potem włożyć słupek i przykręcić go do ścian tego profilu ale nie wiem czy jset coś takiego kiedyś widziałem takie cóś nawet ocynkowane