mam pytanie odnośnie obliczen tego stropu:
czy belke tego stropu liczyc w schemicie wolnopodpartym czy czesciowo utwierdzonym?
wys stropu 23 cm
rozpietosc 390 cm
czy ktos moglby napisac jakie sa warunki czesciowego utwierdzenia?
strop POROTHERM
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
stanleykop
- Początkujący

strop POROTHERM
Mam pytanie odnosnie tego stropu, mianowicie potrzebuję dokładne wymiary pustaka stropowego POROTHERM ale chodzi o wymiary wewnętzrnych otworów i grubości ścianek, czy może mi ktoś pomóc?
Re: strop POROTHERM
Witam,
jestem studentem budownictwa, mam pytanie odnośnie projektowania stropu POROTHERM. Chodzi o dobór beleczek stropowych pod ścianę działową. Wartość max momentu podana w katalogach jest na 1 metr szerokosci. czy momen obliczony od obciazenia scianka moge porownywac bezposrenio z katalogowym? w przypadku 2,3 beleczk wystarczy zwiekszyc moment katalogowy? bo nie do konca rozumiem. dopiero sie ucze:)
jestem studentem budownictwa, mam pytanie odnośnie projektowania stropu POROTHERM. Chodzi o dobór beleczek stropowych pod ścianę działową. Wartość max momentu podana w katalogach jest na 1 metr szerokosci. czy momen obliczony od obciazenia scianka moge porownywac bezposrenio z katalogowym? w przypadku 2,3 beleczk wystarczy zwiekszyc moment katalogowy? bo nie do konca rozumiem. dopiero sie ucze:)