kiedy wstawiac okna?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
marjo23
kiedy wstawiac okna?
witam , mam pytanie zakończyłem właśnie stawianie ścian i juz cieśle kładą dach , zastanawiam się nad wstawieniem okien jestem już po pomiarach i do zamontowania okien od zakończenia wymurówki minie około 1 miesiąca, czy nie jest do za wczesnie czy lepiej odczekać by się czasami coś nie działo? wiem ze montują na piance i tam zawsze zostaje około 1,5cm. ale po mimo tego chciałem się zapytać czy jest to bezpieczny termin wkładania okien?
-
marjo23
UWAGA na okna z firmy Goran
UWAGA na okna z firmy Goran, Stolbud Pruszyński (okna drewniane) bardzo złej jakości montaż dopiero po kilku miesiącach od zamówienia. Obsługa
skandaliczna w punkcie Warszawa ul. Bartycka. Liczne wady
lakiernicze i wady w konstrukcji uszczerbki w drewnie NIE POLECAM.
Jestem w trakcie reklamacji.
skandaliczna w punkcie Warszawa ul. Bartycka. Liczne wady
lakiernicze i wady w konstrukcji uszczerbki w drewnie NIE POLECAM.
Jestem w trakcie reklamacji.
-
jamba1407
- Początkujący

jesli jest dobrze wymierzone to przed tynkami czy po niema roznicymarjo23 pisze:panowie ten dylemat czy przed czy po to jest również sprawa do przemyslenia , ale głównie chodzi mi o czas od wystawienia murów czy czy cos nie moze np. siadac itp.
ja jestem jednak zwolennikiem montazu przed tynkami aby pozniej ladnie glify wyrownac do okna
Sprzedaje i montuje okna, drzwi, bramy garazowe juz kilka lat
raczej po a nie przed a dalczego to należy zapytać tych którzy najpierw pozamykali wszystkie otwory a potem tynkowali i nie wyschło to jak należy tylko się poodparzało i calośc można skuc i zrobic jeszcze raz. Kolejan kwestia to uszkodzenie okna PCV lub wypaczenie czy spuchnięcie od wilgoci okna drewnianego takie tam małe drobnostki.jamba1407 pisze:raczej przed tynkami montuje się okna, uzasadnij dlaczego po tynkach się montuje okna chyba raczej tynki do okien sie dopasuje
popieram tynki w niezamkniętym oknami budynku schną pod pacą w zamkniętym to się kisi .shadow82 pisze:
raczej po a nie przed a dalczego to należy zapytać tych którzy najpierw pozamykali wszystkie otwory a potem tynkowali i nie wyschło to jak należy tylko się poodparzało i calośc można skuc i zrobic jeszcze raz.
a obróbka samego okna to już jakby inna bajka.
chyba że tynkujesz zimą to innego wyjścia nie masz czyli po
pozdrawiam