Ocieplanie stropowe
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ocieplanie stropowe
Wasnie planowalem ocieplanie poddasza domu uzywanego ktory nabylismy. Ma 13 lat. Oderwalem deche na poddaszu z podlogi i stwierdzilem ze ocieplenie juz jest. Na dnie jakas folia , na niej lezy welna 15cm, jaka ? nie mam pojecia. Nad welna plyta wiorowa. Miedzy welna a plyta wiorowa jest troche przestrzeni. Zastanawiam sie czy: dolozyc jeszcze warstwe welny by wypelnic ta przestrzen, wywalic stara welne i kupic nowa czy zostawic tak jak jest? Poraddzcie mi.
- ekodocieplenia
- Zainteresowany

- Kontakt:
ocieplenie stropowe
Polecam dwie możliwości:
1. kosztowna
- Wymianę starego ocieplenia razem z folią na wdmuchanie celulozy z pominięciem foli która blokuje oddychanie poddasza, do poziomu spodu podłogi.
2. mniej kosztowna
- wdmuchanie celulozy na wełnę do poziomu spodu podłogi
Osobiście polecałbym pierwsze rozwiązanie.
Pozdrawiam,
Piotr
1. kosztowna
- Wymianę starego ocieplenia razem z folią na wdmuchanie celulozy z pominięciem foli która blokuje oddychanie poddasza, do poziomu spodu podłogi.
2. mniej kosztowna
- wdmuchanie celulozy na wełnę do poziomu spodu podłogi
Osobiście polecałbym pierwsze rozwiązanie.
Pozdrawiam,
Piotr
-
GipsKarton
- Superużytkownik

Re: Ocieplanie stropowe
pozostawic jak jest. poziom pod i nad stropem jest uzytkowy.bellon pisze:Wasnie planowalem ocieplanie poddasza domu uzywanego ktory nabylismy. Ma 13 lat. Oderwalem deche na poddaszu z podlogi i stwierdzilem ze ocieplenie juz jest. Na dnie jakas folia , na niej lezy welna 15cm, jaka ? nie mam pojecia. Nad welna plyta wiorowa. Miedzy welna a plyta wiorowa jest troche przestrzeni. Zastanawiam sie czy: dolozyc jeszcze warstwe welny by wypelnic ta przestrzen, wywalic stara welne i kupic nowa czy zostawic tak jak jest? Poraddzcie mi.