Pełnowartościowe PVC
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Pełnowartościowe PVC
Budvar Centrum w swoich ulotkach, (widzieliście?) mówi o oknach w 100% z pełnowartościowego pvc. Co o tym sądzicie. Wcześniej kupowaliśmy śmieci??? Jako jedyni chyba mówią o czystych oknach... proszę o Wasze opinie
Re: Pełnowartościowe PVC
Zawracanie dupy, że tak powiem, podobnie jak okna bezołowiowe. Jak ktoś jest wrażliwy na chwyty marketingowe to kupi bo nie patrzy już na inne parametry bo wystarczy przeciez że to "pełnowartościowy profil bezołowiowy". Ci , którzy chcą kupić dobre okna, sprawdza jednak jeszcze kilka innych parametrów i najprawdopodobniej nie kupią.Rafałkr pisze:Budvar Centrum w swoich ulotkach, (widzieliście?) mówi o oknach w 100% z pełnowartościowego pvc. Co o tym sądzicie. Wcześniej kupowaliśmy śmieci??? Jako jedyni chyba mówią o czystych oknach... proszę o Wasze opinie
Coprawda są firmy co robia okna z tzw. mielonki (PVC z dodatkiem granulatu z recyklingu) ale to sa raczej żadkie przypadki a firmy mało znane.
Teraz to się popisałeś. Najwięksi producenci Dobroplast, Rąbień robią z odpadów dlatego mają najtańsze okna. Nie jest to nawet, żadną tajemnica.lolek30 pisze:Coprawda są firmy co robia okna z tzw. mielonki (PVC z dodatkiem granulatu z recyklingu) ale to sa raczej żadkie przypadki a firmy mało znane.
aaa to przepraszam , tego to nie wiedziałem , może dlatego, że raz tylko takie cudo montowałem z firmy "krzok" ale zeby taka firma z tradycjami jak dobroInvictus pisze:Teraz to się popisałeś. Najwięksi producenci Dobroplast, Rąbień robią z odpadów dlatego mają najtańsze okna. Nie jest to nawet, żadną tajemnica.lolek30 pisze:Coprawda są firmy co robia okna z tzw. mielonki (PVC z dodatkiem granulatu z recyklingu) ale to sa raczej żadkie przypadki a firmy mało znane.
Jaka pewność , że w oknach Budwaru nie ma reglanulatu? Diabli wiedzą co tam chińczycy pakują w ich profile. Dobre okna powinny zawierać tez trochę metalu ( wzmocnienia i okucia) oraz szyby. Jak radzi sobie z tym Budwar?
A co się dzieje z ich akcją "Okna bez ołowiu"? Zakończyli gdy zaczeli znowu sprzedawać okna z ołowiem? Czy te okna 100% PCV nie zawierają ołowiu? Dają certyfikat na brak rtęci i azbestu w oknach?
A co się dzieje z ich akcją "Okna bez ołowiu"? Zakończyli gdy zaczeli znowu sprzedawać okna z ołowiem? Czy te okna 100% PCV nie zawierają ołowiu? Dają certyfikat na brak rtęci i azbestu w oknach?
unikaj Budvaru
Budvar bardzo niesolidna firma z fatalnym serwisem .Wszystko jest ok. do momentu wpłaty , póżniej dramat.
-
Gość8838
Można prosić jaśniej? Jakie to inne parametry trzeba sprawdzić, żeby nie kupić okien Budvar ? Pytam bo właśnie rozważam zakup okien, mam oferty od kilku wiodących producentów i nie ukrywam, że decyzja nie jest łatwa.lolek30 pisze: Jak ktoś jest wrażliwy na chwyty marketingowe to kupi bo nie patrzy już na inne parametry bo wystarczy przeciez że to "pełnowartościowy profil bezołowiowy". Ci , którzy chcą kupić dobre okna, sprawdza jednak jeszcze kilka innych parametrów i najprawdopodobniej nie kupią.
-
Gość8838
Zabawne, że zajmujesz się sprzedażą okien i nie wiesz, że Budvar używa tych samych profili co Ty, czyli niemieckich Trocal-ifajneokna pisze:Jaka pewność , że w oknach Budwaru nie ma reglanulatu? Diabli wiedzą co tam chińczycy pakują w ich profile. Dobre okna powinny zawierać tez trochę metalu ( wzmocnienia i okucia) oraz szyby. Jak radzi sobie z tym Budwar?
Nie żebym ich bronił, ale Budvar nie twierdzi, że nie ma w oknach metalu tylko ołowiu (tak samo jak Ty na swojej stronie
-
Gość8838
Re: unikaj Budvaru
Proszę o doprecyzowanie, czy problemy były z producentem czy wykonawcą. Jeśli z wykonawcą to jeśli to nie tajemnica chętnie poznam nazwę lub przynajmniej miasto.2009x pisze:Budvar bardzo niesolidna firma z fatalnym serwisem .Wszystko jest ok. do momentu wpłaty , póżniej dramat.
Re: unikaj Budvaru
2009x pisze:Budvar bardzo niesolidna firma z fatalnym serwisem .Wszystko jest ok. do momentu wpłaty , póżniej dramat.
Moja firma od 8 lat zlozyla tylko jedna reklamacje i wszytko potoczylo sie na miare ich mozliwosci szybko i dokladnie. heh a wplaty to nie robi sie po montazu? jak juz to zaliczki. nie wiem ta konkurencja potrafi narobic smrodu oszukujac ludzi naprawde zainteresowanych dobrym zakupem tylko ciekawe jak ktos zacznie robic niektorym taka reklame.
Witam. Znam okna BC, na 2 lata współpracy 3 reklamacje, uznane, zrobione błyskawicznie. To naprawdę niewiele. Reklama ? chyba lepsza taka niż okno po 280 zł ? z D ... .
Kontrola jakości, mozlwiośc on-line. Ach, jako ciekawostka, jak przyjeżdża do mnie Przedstawiciel jakiegoś producenta, to na "dzień dobry" pytam się jakie są zarobki na produkcji, bo nie wierzę, aby człowiek który zarabia 1000 zł na ręka na 2-3 zmiany zrobił Dobre okno. Cała filozofia.
kontrola jakosci nie zawsze jest prawdziwa gdy zbierze sie stadko konkurencji i proboja cos zrobic bo maja gorsze zyski. cena nie jest adekwatna do jakosci, nie zawsze drogie jest dobre. a reklama? po co nia manipulowac skoro tak samo, ja i inni chca uzyskac prawdziwej reklamy wzietej z zycia a nie z kosmosu