taśma zabezpieczająca mam problem

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

paweł79
Początkujący
Początkujący

taśma zabezpieczająca mam problem

Post autor: paweł79 »

Witam ,mam pytanie może ktoś podpowie jak zerwać taśme zabezpieczającą z ram okiennych która dość długo była przyklejona do ramy i nie bardzo chce się odkleić???

jerzy_kr
Początkujący
Początkujący

Post autor: jerzy_kr »

tylko cierrpliwość , dobre paznokcie a na koncu kosmofen 5 -płyn czyszczacy z pozostałosci kleju

janusz_zak1969
Początkujący
Początkujący

Post autor: janusz_zak1969 »

Życzę dobrej zabawy i cierpliwości, gdyż to nie łatwe. Jeśli chodzi o okna PCV to dobra żyletka i ostrożność. I płyn ACETON.

tabuu
Początkujący
Początkujący

Post autor: tabuu »

Ale bzdury jaka żyletka , człowiek sobie kupuje okna nie po to aby je zniszczyć . Niestety taśma juz sie zwulkanizowała z podłożem wiem i pewnie juz sie napisy firmowe pod wpływem światła słonecznego pojawiły . Moi znajomi przez dwa lata trzymali taśmę na profilu i potem mieli śliczne napisy , można ratować jeszcze profil próbujac czyścić ja masłem może , w kazdym razie tłuszczem w każdym razie część zejdzie ale słyszałam ,że są farby to malowania profili w firmie Lankwitzer . Proszę broń Boże nie używać acetonu !!! Pozdrawiam
tabuu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”