woda na paroizolacji

Jeżeli chcesz zaadaptować swoje poddasze to koniecznie musisz znać wszystkie aspekty, z jakimi możesz się spotkać przy remoncie poddasza. Oprócz tego w tym dziale poznasz pomysły innych na aranżacje tego pomieszczenia.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

gregfr
Początkujący
Początkujący

woda na paroizolacji

Post autor: gregfr »

Wysłany: Wto Maj 26, 2009 22:00 Temat postu: Woda na paroizolacji

--------------------------------------------------------------------------------

Witam.
Mam taki problemik. Skrapla mi sie para wodna w słoneczne dni na foli paroizolacyjnej. Tak ze wełna jest mokra od spodu. Dach jest płaski pod papą. Posiada szczeliny wentylacyjne 4cm i dodatkowo kominki. Membrana jest sucha i położona prawidłowo. Wczesniej gdy kładłem wełne było sucho wszędzie. Po założeniu foli paroizolacyjnej (klejona do profili na taśmę) wystąpiła na wełnie rosa. Zaznaczam ze od strony membrany jest sucho , zjawisko ma miejsce tylko od wewnątrz pomieszczenia i nasila sie w słoneczne dni. W pomieszczeniu jest 20stopni. Wentylacja kratką i otwarte okna. Pod linkiem fotki z opisem i szkic budowy dachu. Proszę o poradę.

img41.imageshack.us/img41/8806/dach.png

picasaweb.google.com/grzegorzkohut/Dach?authkey=Gv1sRgCLGA_qyZmtXRPg#

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Interno »

Wytrącanie się wody na deskach poszycia dachu wsakzuje na nieprawidłowe działanie szczeliny wentylacyjnej lub taką ilość pary wodnej na poddaszu, z którą wentylacja grawitacyjna sobie nie poradzi.
Czy ilość otworów wlotowych w okapie i wylotowych w ścianach szczytowych jest prawidłowa, czy szczeliny nie zostały przerwane?

GipsKarton
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: GipsKarton »

kondenat na deskach
dla szczelin w przedziale miedzy krokwiowym okien brak wylotu pod oknem i wlotu nad oknem.
zle zaizolowane cieplnie okno.

woda na plytach glifu okien.
paroizolacja z przerwami w okolicach okien.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poddasze”