Nibra czy Creaton
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Nibra czy Creaton
Witam
tez jestem w kropce bo nie wiem jaką dachówkę wybrać na dach doradzają
mi Nibrę lub Creatona.
Ja sie na tym zbytnio nie znam, chodzi mi o markę która by była dobra.
POMOCY
tez jestem w kropce bo nie wiem jaką dachówkę wybrać na dach doradzają
mi Nibrę lub Creatona.
Ja sie na tym zbytnio nie znam, chodzi mi o markę która by była dobra.
POMOCY
Ja też się na dachach nie znam, ale pozwolę sobie zacytować rozsądnego dekarza, z którym właśnie umówiłem się na mój dach, mianowicie:
"wszystkie dachówki są dobre, ważna jest cena i estetyka (wiadomo każdemu podoba się co innego) oraz, że nie warto dać się wydoić z kasy, bo może zabraknąć potem". Więc wybierz to co ci się podoba i tyle.
Być może zaraz mnie tu ktoś zrówna z trawą i przytoczy 20, a może i 40 powodów dlaczego warto wybrać dachówkę firmy ... lub firmy ....
Zauważyłem tylko jedną prawidłowość, mianowicie czym większa dachówka (z większą falą) tym trudniej ją ładnie dociąć przy oknach połaciowych tzn. mnie osobiście nie za bardzo się podobają takie odstające fragmenty dachówki w przypadku cięcia na samej górze fali dachówki. ( ale to już tylko moje prywatne odczucie).
pozdrawiam
"wszystkie dachówki są dobre, ważna jest cena i estetyka (wiadomo każdemu podoba się co innego) oraz, że nie warto dać się wydoić z kasy, bo może zabraknąć potem". Więc wybierz to co ci się podoba i tyle.
Być może zaraz mnie tu ktoś zrówna z trawą i przytoczy 20, a może i 40 powodów dlaczego warto wybrać dachówkę firmy ... lub firmy ....
Zauważyłem tylko jedną prawidłowość, mianowicie czym większa dachówka (z większą falą) tym trudniej ją ładnie dociąć przy oknach połaciowych tzn. mnie osobiście nie za bardzo się podobają takie odstające fragmenty dachówki w przypadku cięcia na samej górze fali dachówki. ( ale to już tylko moje prywatne odczucie).
pozdrawiam
Forum czytałem kilka dni zanim zdecydowałem się na pierwsze pytanie.
-
rozyczka1191
- Początkujący

Re: Nibra czy Creaton
odradzam kazdemu creatona
ja mam teraz z nimi problemy, dachowke mi przywiezli uszkodzona, wyszczerbiona i nie chca uznac reklamacji
nie popuszcze im
ja mam teraz z nimi problemy, dachowke mi przywiezli uszkodzona, wyszczerbiona i nie chca uznac reklamacji
nie popuszcze im
Pani rozyczko trzeba było nie podpisać wz przy odbiorze. Teraz jak Pani udowodni, że dachówka była uszkodzona. Sama jakość dachówki jest bardzo dobra, chociaż kiedyć glazurka była ładniejsza. Co do uszkodzeń to chyba wina hurtowni, a nie producenta?
-
rozyczka1191
- Początkujący

polowe dostawy przyjelam, druga juz nie
dachowka prawdopodobnie jest zle pakowana i stad te obicia
cholernie mnie to wkurza, mialabym juz zakladana dachowke a tak wiezba bedzie stala az do wiosny
my sprawe skierujemy do sadu i powolamy rzeczoznawce
dachowka prawdopodobnie jest zle pakowana i stad te obicia
cholernie mnie to wkurza, mialabym juz zakladana dachowke a tak wiezba bedzie stala az do wiosny
my sprawe skierujemy do sadu i powolamy rzeczoznawce
Z całym szacunkiem, ale problem napewno nieleży po stronie Creatona, gdyż z fabryki niewyjeżdża żadna uszkodzona dahówka. Problem leży po stronie transportowców dostarczających materiał do hurtowni i samego hurtownika - czyli to w jaki sposób palety są rozładowywane, gdzie przechowywane i w jaki sposób ponownie transportowane do klienta. Nadmienię, iż wykonuję pokrycia dachowe w tym także z dachówek Creatona. W ciągu 17 lat działalności tylko raz w jednej palecie miałem uszkodzone 4 dachówki, które dostawca materiałów chciał wymienić na nowe, co oczywiście uznałem za niepotrzebne, gdyż wiedziałem że i tak będę miał sporo dachówek docinanych w koszach, narożach i przy kominach.
-
rozyczka1191
- Początkujący

tez tak mysle, az opadlam z sil, po weekendzie zaczne cos dzialac
mysle nad tym aby postraszyc ta hurtownie, tylko narazie mysle jak....
mysle nad tym aby postraszyc ta hurtownie, tylko narazie mysle jak....
-
rozyczka1191
- Początkujący

zdjecia dachowek
jeśli ten "baranek" to taki rodzaj glazury i kolorystycznie tak miało być to niewidze w tych dachówkach nic złego, obicie zamka w niczym nieprzeszkadza, małe obicie na fali pierwszej dachówki też nic złego.